Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Norsk innsats har bidratt til å eliminere 180 millioner klasebomber

Det er Norsk Folkehjelp som i samarbeid med det peruanske luftforsvaret har hatt jobben med å sprenge klasevåpenlagre på Perus ulike flybaser. Alle land under klasevåpenkonvensjonen har med dette fjernet sine lagre av klasevåpen.

Etter at krigen i Ukraina brøt ut, har den globale statistikken over klasevåpenofre skutt i været. Men alle land under klasevåpenkonvensjonen har nå fjernet sine lagre. Etter at Slovakia, Bulgaria og Sør-Afrika kvittet seg med sine klasevåpenlagre tidligere i høst, var Peru siste land som gjensto før alle klasekonvensjonens statsparter kunne erklære at de er i mål. Arbeidet har tatt nesten ti år, og er det mest omfattende våpenlager-oppdraget Folkehjelpa noensinne har tatt på seg. Organisasjonen har bistått med å demontere og sprenge 2021 klasevåpen bestående av […]

Denne artikkelen er gratis å lese

Logg inn eller registrer konto med Vipps

Det koster deg ingenting å registrere deg, men vil sende deg vårt nyhetsbrev 2-3 ganger per uke. Om du angrer så er det lett å melde deg av nyhetsbrevet, og konto sletter du via Min side.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT