Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

KFUK-KFUM dypt bekymret etter angrep mot YMCA i Gaza by: – En forferdelig uvisshet

Den kristne barne- og ungdomsorganisasjonen YMCA (KFUM) ble i helgen rammet av et israelsk luftangrep i Gaza by, bekrefter KFUK-KFUM Norge. (Oppdatert kl 16:35)

– Vi jobber på spreng med å få kontakt med kollegaer som er på stedet, men all kommunikasjon til de som har søkt tilflukt i Gaza YMCAs lokaler, har vært brutt siden angrepet, sier generalsekretær Øivind Mehl Landmark i KFUK-KFUM Norge i en pressemelding mandag ettermiddag.

En palestinsk helsetjenestemann sa lørdag at hovedkvarteret til YMCA (KFUM) ble truffet i et luftangrep. Hundrevis av mennesker har ifølge nyhetsbyrået Reuters søkt tilflukt i lokalene, men antall drepte og sårede var ikke kjent.

«De første ubekreftede meldingene vi har mottatt fra kollegaer på Gaza, forteller oss at en bombe har truffet barnehagen til YMCA, og at 12 mennesker som hadde søkt tilflukt der, er drept», skriver KFUK-KFUM Norge.

(Artikkel fortsetter etter bildet.)

Mennesker flykter fra kampene i Gaza, og leter etter trygge steder å oppholde seg. Den humanitære situasjonen er dramatisk etter at over 1,9 millioner mennesker er drevet på flukt fra israelske angrep. Foto: UNICEF / Eyad El Baba

– Finnes ikke trygge steder

– Vi frykter at sannheten som etter hvert vil komme for en dag, er langt verre enn de første ubekreftede meldingene vi til nå har mottatt. Vi står overfor en uvisshet som er forferdelig, sier Landmark.

I YMCAs bygninger og i kirkene i Gaza by har mange YMCA-medlemmer, store deler av Gazas kristne minoritet og andre sivile palestinere søkt tilflukt, påpeker KFUK-KFUM. Blant dem er mange barn.

– YMCA har vært regnet som et trygt sted, skjermet for direkte angrep tidligere, på lik linje med FN-institusjoner og -skoler. Nå finnes det ikke trygge steder igjen å flykte til, sier utenlandsleder Kristin Bjorå i KFUK-KFUM Global.

Utenlandsleder i KFUK-KFUM Global, Kristin Bjorå

– De siste ukene har vi mottatt meldinger om at situasjonen er i ferd med å bli helt ulevelig, og håpet for en løsning forsvinner, tilføyer hun.

Pave Frans reagerte

Også pave Frans har reagert kraftig på angrep mot kristne i Gaza i helgen. En mor og en datter som var på vei til et katolsk nonnekloster, ble skutt og drept av en israelsk skarpskytter i Gaza by lørdag, ifølge Det latinske patriarkatet i Jerusalem.

– Ubevæpnede sivile er gjenstand for bombing og skyting. Og dette skjedde til og med i et kirkekompleks, hvor det ikke befinner seg terrorister, men familier, barn, mennesker som er syke, eller funksjonshemmede og nonner, sa paven søndag.

– Noen vil si: «Dette er krig. Dette er terrorisme.» Ja, det er krig. Det er terrorisme, la den katolske kirkens overhode til.

LES OGSÅ: HRW: Israel bruker sult som våpen i Gaza

IDF benekter angrep

Den israelske hæren avviser å ha angrepet sivile.

– IDF angriper bare terrorister og terrorinfrastruktur, og angriper ikke sivile, uansett hvilken religion de har, sa hæren til nyhetsbyrået Reuters om anklagene fra kirken.

KFUK-KFUM sier at de som har søkt tilflukt i kirkene og hos Gaza YMCA, nektes tilgang på mat, vann og helsehjelp.

– Samtidig vet vi at de som forsøker å bevege seg ut av lokalene, eller inne på de deler av området som Israels skarpskyttere kan dekke, risikerer å bli skutt og drept. Noen hundre sivile sitter her fast i en forferdelig situasjon med valget mellom å sulte eller tørste i hjel, eller bli skutt hvis de beveger seg ut, sier Landmark.

Han oppfordrer det verdenssamfunnet til å gripe inn mot krigshandlingene i Gaza.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT