Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Svensk-dansk konsern kobles til palmeolje i Indonesia. Oljefondet eier over 1% i AAK AB

Svenske gravejournalister avdekket kritikkverdige forhold i verdikjeden til det store næringsmiddelkonsernet.

Undersøkelser viste at det store svensk-danske næringsmiddelkonsernet kjøpte palmeolje som kunne spores til illegale palmeplantasjer i Indonesia. Det er Sveriges Natur, medlemsmagasinet til Naturskyddsföreningen i Sverige, som har avdekket forholdene gjennom en lengre gransking. Journalister fra Sveriges Natur har også selv til vært til stede på plantasjer i Indonesia. Innkjøpene skal ha skjedd via lokale mellomledd, minst 20 møllebedrifter, som i sin tur har kjøpt palmefrukt fra illegale plantasjer som ligger inne i nasjonalparken Tesso Nilo. AAK AB, tidligere AarhusKarlshamn AB, er et næringsmiddelselskap som produserer […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT