Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Økokrim tar ut tiltale mot to personer for grovt bedrageri mot Utenriksdepartementet og Klima- og miljødepartementet

Økokrim har i dag offentliggjort at de reiser tiltale mot to personer tilknyttet foreningen «Rhipto – Norwegian Center for Global Analysis» for grovt bedrageri av UD og KLD for over 47 millioner kroner.

–– Bedrageriene mot departementene er omfattende. Denne type kriminalitet bidrar til å undergrave bistandsarbeidet i Norge og svekke vårt tillitsbaserte system, sier påtaleansvarlig og statsadvokat i Økokrim, Henrik Horn. Utenriksdepartementet (UD) og Klima- og miljødepartementet (KLD) fikk våren 2021 mistanke om at Rhipto ikke hadde overholdt tilskuddsavtalene med departementene. Etter et innledende tilsynsarbeid, anmeldte UD og KLD Rhipto til Økokrim 27. september 2021.  Rhipto-direktør Christian Nellemann ble pågrepet av Økokrim 12. januar 2022. Saken har vært under etterforskning i to år. Nå er både Nellemann og […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

ANBEFALES NÅ:

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT