– Jeg besøkte flyktningleiren Kakuma i Kenya i 2016 som ambassadør for Flyktninghjelpen, og ble mektig imponert over organisasjonen. Siden den gang har behovet for bistand til flyktninger verden rundt bare økt. Det oppleves derfor som svært meningsfylt å få lov til å lede styret og støtte det viktige arbeidet videre fremover, sier Skogen Lund. 

Flyktninghjelpen er Nordens største humanitære organisasjon, med over 15.000 hjelpearbeidere i over 40 land. Organisasjonen bidrar med hjelp og beskyttelse til nær 10 millioner fordrevne og krigs- og katastroferammede.

Skogen Lund er en kjent næringslivs- og organisasjonsleder og har hatt en rekke toppstillinger. I februar i år annonserte hun sin avgang som konsernsjef i Schibsted, men blir sittende som konsernsjef til selskapet finner en ny leder. Tidligere har hun vært administrerende direktør for Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), konserndirektør i Telenor, og administrerende direktør i Aftenposten.

– Vi er meget glade for å få en styreleder med en så bred og variert ledererfaring fra sentrale organisasjoner og internasjonalt orienterte bedrifter, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland, i en pressemelding.

Skogen Lund har tidligere hatt verv i flere internasjonale organisasjoner, som medlem i den internasjonale klimakommisjonen (Global Commission on the Economy and Climate) og i ILO-kommisjonen om fremtidens arbeidsliv (ILO Global Commission on the Future of Work).

— Store humanitære organisasjoner som Flyktninghjelpen står overfor komplekse utfordringer med rekordhøye behov blant mennesker i krig- og kriseområder over store deler av verden. Skogen Lund vil kunne videreføre den forutsigbarhet og trygghet vi har hatt under styreleder Harald Norvik, sier Egeland.

Kristin Skogen Lund tar over styreledervervet etter Harald Norvik.