Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Holbergprisen til en av Afrikas fremste intellektuelle

I dag ble det offentliggjort at Holbergprisen 2024 tildeles kamerunske Achille Mbembe, for hans banebrytende forskning innen afrikansk historie og politikk. Nils Klim-prisen tildeles samfunnsgeograf Siddharth Sareen.

Holbergprisen er en internasjonal forskningspris som dekker fagområdene humaniora, samfunnsvitenskap, jus og teologi. Prisen er verdt 6 millioner kroner og ble opprettet av Stortinget i 2003. Den som mottar prisen skal skal ha påvirket internasjonal forskning innen prisens fagfelt på en avgjørende måte. Mbembe mottar prisen under en seremoni i Universitetsaulaen i Bergen den 6. juni. Achille Mbembe er professor i historie og politikk ved Wits Institute for Social and Economic Research, ved University of the Witwatersrand, Johannesburg. Som pionér innen fagfeltene afrikansk historie, postkolonialisme […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT