Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Raymond Johansen: – Aker BP har kjøpt verdier av Lundin som strengt tatt ikke var deres

LUNDIN OIL: Norsk Folkehjelp ber Aker BPs generalforsamling om å vedta at selskapet skal jobbe for en erstatning for krigsofre i Sudan. Det Røkke-dominerte selskapet har kjøpt opp svenske Lundin Oil, som investerte på norsk sokkel etter sine aktiviteter i Sudan i årene 1999-2003.

Akkurat nå pågår det en historisk rettssak i Stockholm. To næringslivsledere sitter tiltalt for medvirkning til folkemord. Mellom 1999 og 2003 drev Lundin Oil med oljeleting og -utvinning i det konfliktfylte sørlige Sudan, og Sudans militære gjennomførte i denne perioden militære operasjoner for å få kontroll over oljeområdene, ifølge aktoratet. Den nederlandske organisasjonen PAX har estimert at 12.000 mennesker døde og 160.000 måtte flykte fra sine hjem under kampene i den blokken hvor Lundin Oil opererte.  Påtalemyndighetene i Sverige mener at de tiltalte, som i årene 1999 til […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT