Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Raymond Johansen: – Aker BP har kjøpt verdier av Lundin som strengt tatt ikke var deres

LUNDIN OIL: Norsk Folkehjelp ber Aker BPs generalforsamling om å vedta at selskapet skal jobbe for en erstatning for krigsofre i Sudan. Det Røkke-dominerte selskapet har kjøpt opp svenske Lundin Oil, som investerte på norsk sokkel etter sine aktiviteter i Sudan i årene 1999-2003.

Akkurat nå pågår det en historisk rettssak i Stockholm. To næringslivsledere sitter tiltalt for medvirkning til folkemord. Mellom 1999 og 2003 drev Lundin Oil med oljeleting og -utvinning i det konfliktfylte sørlige Sudan, og Sudans militære gjennomførte i denne perioden militære operasjoner for å få kontroll over oljeområdene, ifølge aktoratet. Den nederlandske organisasjonen PAX har estimert at 12.000 mennesker døde og 160.000 måtte flykte fra sine hjem under kampene i den blokken hvor Lundin Oil opererte.  Påtalemyndighetene i Sverige mener at de tiltalte, som i årene 1999 til […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT