Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

UNRWA-kontoret i Jerusalem stenger etter angrep fra «israelske ekstremister»

– Jeg er rystet over påtenning og angrep på UNRWAs hovedkvarter i Øst-Jerusalem, sier Norges utenriksminister Espen Barth Eide.

Væpnede israelere angrep torsdag kveld hovedkvarteret til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) i Jerusalem. Ifølge UNRWA ropte angriperne «Brenn ned FN» og satte fyr på uteområdet.

Ingen ble skadd i angrepet, og ansatte greide å slukke brannen før den spredte seg til drivstoffpumpene til FNs bilpark.

– Dette er en opprørende utvikling. Nok en gang var livene til FN-ansatte i alvorlig fare, skriver UNRWAs leder Philippe Lazzarini på X.

Dette er det andre angrepet mot UNRWAs kontorer i Jerusalem på under en uke. Tirsdag kastet demonstranter steiner på FN-ansatte ved bygningen.

– Jeg er rystet over påtenning og angrep på UNRWAs hovedkvarter i Øst-Jerusalem, sier Norges utenriksminister Espen Barth Eide. — UNRWA er livslinjen for flere millioner palestinske flyktninger i Midtøsten.

– Israel har ansvar for at FN-personell og bygninger til enhver tid er beskyttet. Vi forventer at israelske myndigheter tar det ansvaret, at hendelsene etterforskes, at de gjerningspersonene stilles til ansvar, sier utenriksminister Espen Barth Eide i en pressemelding.

LES OGSÅ: Plan Norges Instagram-konto er deaktivert etter Gaza-post

– Som følge av denne forferdelige hendelsen, som er den andre på mindre enn en uke, har jeg besluttet å stenge kontorene inntil det er gjenopprettet forsvarlig sikkerhet, skriver Lazzarini.

Han understreker at det er Israel som har ansvaret for å beskytte FNs personell og anlegg.

— Ved flere anledninger har israelske ekstremister truet våre ansatte med våpen, sier Lazzarini.

Ytterliggående israelere har i flere måneder demonstrert utenfor UNRWA-hovedkvarteret i Jerusalem, og tidligere i uka ble det kastet stein mot bygningen og ansatte.

Ifølge Lazzarini er det de siste månedene også gjort betydelig skade på bygningen, og de ansatte er gjentatte ganger truet med våpen av ytterliggående israelere.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger. UNRWAs hovedoppgave er å hjelpe palestinske flyktninger med helsetjenester, skolegang, sosiale tjenester og humanitærhjelp, ifølge FN-sambandet.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT