Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Berit Reiss-Andersen til Røde Kors

Advokat og tidligere leder av Nobelkomiteen Berit Reiss-Andersen går til Røde Kors.

Berit Reiss-Andersen begynner som spesialrådgiver i Røde Kors. Hun skal styrke organisasjonens arbeid med internasjonal humanitær rett, regler i krig og menneskerettigheter.

– Jeg gleder meg til å kunne bidra til Røde Kors sitt viktige arbeid for Internasjonal Humanitær Rett og menneskerettigheter. Respekten for og formidlingen av humanitære verdier er viktigere enn noen gang, sier Berit Reiss-Andersen.

— I en stadig mer polarisert verden ser jeg fram til å kunne formidle Røde Kors sine verdier. Respekten for at det finnes regler i krig, ikke minst et regelverk for bruk av autonome våpen er bare blitt viktigere og viktigerem og jeg er glad for at Røde Kors ønsker å bruke meg i dette arbeidet, sier Reiss-Andersen i en pressemelding.

Reiss-Andersen er i dag partner i advokatfirmaet Andenæs. Hun vil starte opp sitt arbeid som spesialrådgiver i Røde Kors i september. Reiss-Andersen var medlem av Den norske Nobelkomite i 12 år og leder av komiteen i seks av disse. Hun har også vært leder i Den Norske Advokatforening. 

– Vi er veldig glade for at en internasjonal kapasitet som Berit Reis-Andersen ønsker å bidra i det arbeidet vi i Røde Kors i Norge gjør med internasjonal humanitær rett og menneskerettigheter, sier generalsekretær Anne Bergh.

— I en tid hvor internasjonal rettsorden settes under press er det viktig for Røde Kors å styrke vår innsats for respekten og forståelsen for Genève-konvensjonene og internasjonal humanitær rett.

Reiss-Andersen har vært statssekretær i justisdepartementet, leder av Lovutvalget for strafferett og straffeprosess, medlem av Advokatforeningens Menneskerettighetsutvalg og Rettssikkerhetsutvalg og styremedlem i Kirkens Bymisjon.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT