Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Tidligere Prio-sjef Kristian Berg Harpviken blir ny Nobel-direktør

Kristian Berg Harpviken tar over som direktør for Det Norske Nobelinstitutt etter professor Olav Njølstad, som går av med pensjon 1. januar 2025.

– Jeg har arbeidet med fred hele livet, så for meg er dette drømmejobben, sier Harpviken i en pressemelding fra Nobelinstituttet.

Njølstad har vært Nobelinstituttets direktør i ti år, siden 2015.

Det Norske Nobelinstitutt er sekretariatet for Den Norske Nobelkomite, som siden 1901 har delt ut Nobels Fredspris. Instituttets direktør er også sekretær for Nobelkomiteen og deltar på alle komiteens møter.

Nobelkomiteen er den institusjon som hvert år tildeler Nobels fredspris.

— Jeg kan ikke tenke meg noe mer meningsfullt enn å skulle sikre et best mulig kunnskapsgrunnlag for den beslutningen, sier Kristian Berg Harpviken

Kristian Berg Harpviken er utdannet sosiolog og har sine røtter fra Hedmarken. Han har tatt gartnerutdanning og jobbet som bonde på familiens gård i flere år.

Siden har det fulgt en lang karriere innen fredsarbeid, forskning og ledelse på høyt nivå. Han er spesielt kjent for sin kompetanse på Afghanistan. 62-åringen har blant annet ledet norske Afghanistankomiteens landkontor.

Harpviken går på i sin nye jobb ved Det Norske Nobelinstitutt fra 1. januar 2025.


Gratis nyhetsbrev, 2-3 ganger per uke.

* indicates required

(Om du ønsker å stanse nyhetsbrevene, så er det lett å melde seg av ved å benytte lenken som følger nederst i alle utsendelser.)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT