Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Leger Uten Grenser: Dramatiske forhold ved sykehus i Khan Younis

Leger Uten Grenser forteller om dramatiske forhold ved Nasser-sykehuset, det siste gjenværende palestinske sykehuset sør på Gazastripen.

– Barn ligger på gulvet. Det finnes ikke flere madrasser og senger, så pasientene ligger i korridorene på tepper og sitter i trapper, forteller sykepleieren Cristina Roldán i Leger Uten Grenser.

– De ansatte har slått spikere i veggen for å kunne henge opp poser med intravenøse væsker og medisiner som pasientene trenger. Det er en svært krevende situasjon, og teamet er utslitt, forteller hun.

Nasser-sykehuset i Khan Younis mottar hver eneste dag en strøm av sårede fra israelske angrep og er nå overfylt.

I ferd med å gå tom

– Samtidig er vi i ferd med å gå tom for medisinsk utstyr og medisiner, noe som gjør at pasientene risikerer å miste livsviktig helsehjelp, forteller Roldán.

Barneavdelingen på sykehuset har 56 sengeplasser, men har på det meste tatt imot nesten dobbelt så mange daglig, forteller hun.

Israel beordret denne uka evakuering av områdene øst og sør for Khan Younis, noe som førte til evakuering og stenging av det europeiske sykehuset øst i byen. Nasser-sykehuset er nå det eneste palestinske sykehuset som er i drift sør på Gazastripen.

Folk leter etter vann i byen Khan Younis sør på Gazastripen. Foto: UNICEF/Eyad El Baba

Evakuerte pasienter

Mange av pasientene fra det europeiske sykehuset ble overført til Røde Kors-feltsykehuset i Rafah, mens andre fant veien til Nasser-sykehuset, rundt 10 kilometer lenger vest i Khan Younis.

Mange ble tvunget til å ta seg dit selv, noen til fots.

– Vi har hørt at pasienter reiste på egen hånd, og at de kom til Nasser-sykehuset i senger eller ble støttet av familiemedlemmer, forteller medisinsk teamleder Javid Abdelmoneim i Leger Uten Grenser.

Israel har siden april nektet hjelpeorganisasjonen å frakte medisinske forsyninger inn på Gazastripen. Senest 3. juli ble flere lastebiler med medinsk utstyr fra Leger Uten Grenser stanset på grensa, forteller han.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT