Ledige stillinger
Ledige stillinger

Plastdagen samler humanitær og privat sektor før høstens plastforhandlinger

FN inviterer til internasjonale plastforhandlinger i Sør-Korea i november. I oktober samles norsk sivilsamfunn og næringsliv til Plastdagen, en fagdag som kobler humanitære aktører og privat sektor.

Om to måneder samles ledere fra 175 land til et siste forhandlingsmøte med mål om å komme fram til en global plastavtale. I oktober samles organisasjoner til fagdag i Oslo – den såkalte Plastdagen.

Den femte runden av plastforhandlingen finner sted i Busan i Sør-Korea, 25. november til 1. desember.

Forventningene er store til at denne FN-avtalen vil gi tiltak som monner i kampen mot et av vår tids raskest voksende miljøproblem; plastforurensning. Ikke minst gjelder dette i sårbare områder i verden, der konsekvensene av plastutfordringene er aller tydeligst.

— Skal vi få bukt med de omfattende utfordringene plast på avveie skaper, trengs politiske avtaler om systemendringer. Parallelt må innsatsen på bakken oppskaleres. Både for klima, natur og menneskers helse er det å få på plass bedret plasthåndtering i lav- og mellominntektsland helt sentralt, sier Heidi Hovland Bergfald, prosjektleder for Ingeniører Uten Grenser sitt årlige arrangement Plastdagen.

Fagseminar om innovasjon og plastkjemi

En gruppe med frivillige i Ingeniører Uten Grenser (IUG) har, ved siden av sin vanlige ingeniørjobb, brukt mye tid på planlegging av fagseminaret under Plastdagen.

Årets program byr på faglig påfyll og diskusjoner knyttet til innovasjonsarbeid, samarbeid mellom humanitære aktører og privat sektor og bærekraftige forretningsmodeller:

— Behovet for nytenkning, teknologitilpasning og sterk samarbeidsevne kjennetegner alle internasjonale plastprosjektene jeg har vært involvert i, forteller Gard Saabye, initiativtager til Plastdagen. 

Både gjennom IUG-arbeid og gjennom sitt eget selskap Human Brights har Gard Saabye jobbet mye internasjonalt. 

Under fagseminaret vil han lede en sesjon som tar opp mylderet av plasttyper som finnes og problemene dette skaper for resirkulering. Flere prosjekter som har funnet løsninger for plasttyper som er vanskelig å resirkulere skal dele erfaringer fra sitt arbeid.

— Vår drivkraft er erfaringene vi og våre frivillige ingeniører og teknologer har fra en rekke plast- og avfallshåndteringsprosjekter i det globale sør. Og vi vet at mange andre fagmiljøer har kompetanse som bør gjøres kjent for flere. Derfor gleder vi oss veldig til Plastdagen 10 oktober, og å samle folk til en raus og faglig relevant møteplass på tvers av sektorer, avslutter Heidi Hovland Bergfald.

Plastdagen arrangeres i år for fjerde gang, og består av et frokostmøte og et fagseminar. Årets Plastdag arrangeres i Oslo, av Ingeniører Uten Grenser (IUG), GRID-Arendal, FTU – forum for teknologi og utviklingssamarbeid, og Innovasjon Norge.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT