Nrk.no og Linux

Annonse

NRK har en nettv-løsning laget for Windows.

Det er et problem at rikskringkasteren er avhengig et operativsystem. På nrk.no lever du fortsatt enklest med Windows på maskinen din.

Mplayer er løsningen for Linux-brukere – sier NRK.

Annonse

Vel. Jeg kjører Ubuntu Linux, og etter endel prøving og feiling har jeg kommet fram noe som fungerer. Løsningen lå i å fjerne totem og/eller vlc-plugins for å unngå konflikt med mplayer. Deretter installerer du mplayer til slutt.

Dette er hva jeg gjorde på min maskin:

sudo apt-get remove totem-mozilla
sudo apt-get remove mozilla-plugin-vlc
sudo apt-get install mplayer
sudo apt-get install mplayerplug-in

Nå får jeg spilt av filmklipp fra NRK, men fortsatt får jeg ikke benyttet funksjonen Velg innslag og jeg får heller ikke hurtigspolt. Mulig at dette trøbbelet ligger på mplayer eller mplayer-plugin og ikke på NRK.

Cache

Det kan også være lurt å endre noe i /etc/mplayerplug-in.conf. Jeg fikset litt på minnehåndteringen:

#cachesize=1024

cachesize sier noe om hvor mye minne maskinen din kan håndtere for denne videostrømmen. Jeg har satt begrensning på 1024 noe som sikkert er altfor lite. Default er 512.

[ad]

Annonse

2 KOMMENTARER

  1. Hei Ronny, det er et godt tips tror jeg. Har også lest andre steder at Moonlight er et godt tips for å gjøre browsing fra Linux kompatibelt med nettsteder som er laget for Windows.

    Man kan kanskje ikke klage all den tid at den store majoriteten av nettbrukerne til Nrk bruker Windows, men Linux-andelen er tross alt stadig økende. NRK lever av lisenspenger – og burde kunne gå foran og skape et åpent nettsted.

Comments are closed.