Mobilmagi

Annonse

Endelig. Nå skal jeg kjøpe ny mobil. Vi har fått Android i Norge.

Helt fra ulike nettaviser spådde at HTC Magic skulle dukke opp i Norge i løpet av sommeren har jeg vært hekta.

Jeg har lenge lett etter en reell konkurrent til iPhone. Først håpet jeg at HTC Touch HD skulle være denne konkurrenten. Men med den prisen som HTC la opp til – og det ustabile operativsystemet du fikk med på kjøpet – så tvilte jeg lenge. Så lenge at HTC Magic banket på døra.

Annonse

Nå er den omsider her.

Man selger sjela si til Google. HTC Magic er gjennomsyret med Google-produkter og -tjenester. For å henge med på mobilkjøret må man selge sjela si til Apple eller til Google. Jeg foretrekker Google. Hvorfor?

Operativsystemet er opensource. Dette er første plattform fra fri programvare-miljøet som slår igjennom på mobile enheter. Det er sunt at Windows Mobile og iPhone OS får en reell opensource-konkurrent.

Android er uavhengig av hardwaren den er installert på. Apple og iPhone OS er uløseslig knyttet sammen og man får en samrøre mellom hardware- og software-leverandør som skaper monopoltendenser.

Operativsystemet Andriod er på vei opp – også blant andre mobilleverandører. Det blir spennende å se hvem som vil forsøke å matche HTC – med Android under panseret.

Det er nesten så jeg får lyst til å reklamere for Telenor, som ser ut til å være først ute. Og prisen på 2999 er levelig om man allikevel kjører bedriftsabonnement.

Les mer om opensource-prosjektet Android.

Tips til synspunkter og gode tilbud på HTC Magic tas gjerne i mot i kommentarfeltet nedenfor.

[ad]

Annonse