Aktivister mot datalagringsdirektivet stilles for retten i dag

I dag startet rettssaken mot de fem norske aktivistene som stengte arbeiderpartiet.no i april 2011. Alle fem nektet straffeskyld, melder NRK.no i dag. Dette er saken: 5.–10. april 2011 skal de tiltalte ha utført DDoS-angrep mot Arbeiderpartiets nettsted, www.arbeiderpartiet.no. Dette førte til at serveren som driftet siden ble overbelastet og nettsiden kunne nås av publikum. Angrepet skjedde etter at Datalagringsdirektivet ble vedtatt av Stortinget. Hackergruppen Anonymous hadde på forhånd kommet med trusler om angrep dersom direktivet ble innført i Norge – fordi de mente at datalagringsdirektivet […]

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? log in

Støtt global journalistikk på norsk ved å velge Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
829FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT