Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

SMS-kampanje hjalp Senegal med å stanse Ebola

Gjennom SMS-kampanjen ble befolkningen oppfordret til å kontakte lokale helsemyndigheter dersom man så noen med tegn på feber eller blødning, og man ble oppfordret til å ringe et gratis telefonnummer.

Senegal oppdaget sitt foreløpig eneste tilfelle av Ebola i august. Inkubasjonstiden er 21 dager. Og etter 42 dager uten nye utbrudd kunne senegalesiske myndigheter 17. oktober erklære at landets ebola-utbrudd var over. God informasjon effektivt sendt ut til publikum er viktig for å unngå nye smittetilfeller. SMS-kampanjen i Senegal har derfor fått mye oppmerksomhet. 4 millioner tekstmeldinger ble sendt ut til publikum i denne perioden. SMS’ene inneholdt informasjon om farene ved Ebola og hvordan man kan forhindre smitte. Det var helsedepartementet i Senegal som stod bak denne informasjonskampanjen, […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT