Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Debatten om den falske filmen ‘Syrian Hero Boy’

Skjermbilde fra YouTube.
Skjermbilde av filmen, fra YouTube.

Den norske kortfilmen ‘Hero boy’ har nå blitt sett nesten 4,5 millioner ganger på YouTube. Dette er den mye omtalte filmen som spredde seg ekstremt fort på nett, og som utgir seg for å være gjort med autentiske filmopptak i krigssone og kuleregn i Syria.

Men filmskaperne har faktisk har brukt filmkulisser og lokasjon på Malta, med skuespillere i rollene.

Journalister i Syria i dag har et livsfarlig yrke. Journalister er et mål for IS og for ulike sider i konflikten som hevder at vestlige journalister er der kun for å spre propaganda. Når Hero Boy-filmen viste seg å være falsk var dette bensin på bålet for de som ønsker å stanse den reelle og troverdige informasjonen som når ut fra Syria.

En falsk film svekker troverdigheten til de journalistene som hver dag risikerer livet for å få fram sann informasjon.

Bør filmskapere få lov til å lage fiksjon av humanitære kriser som vi ser i Syria, så lenge intensjonen er god?

Dersom du ikke har fått med deg den internasjonale kritikken og debatten – les nedover her:

Siden filmen ikke viser autentiske hendelser har filmen blitt tatt til inntekt for å være propaganda. Filmen har fått mye internasjonal oppmerksomhet, les fex disse artiklene hos Vice NewsBBCThe Atlantic, Times of Israel og The Daily Mail.

Filmen har også fått 280.000 kroner i støtte fra Norsk filminstitutt, ifølge NRK.

Menneskerettighetsorganisasjoner har protestert:

Reaksjonene har vært mange også her hjemme, les blant annet denne:

Om du ikke har sett filmen ennå, her er den:

Filmens regissør skriver dette via sin Twitter-konto:

The film, the «syrian hero boy» is made by a team of great people. The film aimed to focus everyone’s attention on children living in war zones. The children are the innocent victims during times of war. I am incredibly proud of the team that helped make this film a reality. A team consisting of people from all different walks of life, with different ethnicities and religions. I feel we were able to get the medias attention to an issue we can all gather around.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT