Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

FN ber FBI stanse krav om å hacke Apple iPhone etter California-skyting

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra’ad Al Hussein, advarte denne uken FBI om kreve innsyn i krypterte data fra en Apple iPhone.

Advarselen kom i en uttalelse om en pågående etterforskning i som involverer Apple Inc. og US Federal Bureau of Investigation (FBI).

«En vellykket sak mot Apple i USA vil skape en presedens som gjør det umulig for Apple eller andre større internasjonale IT-selskaper å verne om sine kunders personvern», sier Al Hussein.

«Dette handler ikke om ett tilfelle og ett IT-selskap i ett land. Dette vil få enorme konsekvenser for individers personvern i en digital verden som stadig mer er flettet sammen med den virkelige verden vi lever i», sier FNs menneskerettighetssjef.

Dette er saken:

14 mennesker ble drept og 22 ble alvorlig skadd i et angrep på Inland Regional Center i San Bernadino i California den 2. desember 2015. Nå har FBI bedt Apple om å låse opp en av gjerningsmennene sin iPhone, for å få tilgang til krypterte data.

Foreløpig nekter Apple å etterkommet kravet fra FBI.

Edward Snowden: «This is bullshit»

FBI har ingen behov for å Apples hjelp til å få tilgang til disse datene, mener Edward Snowden. Han hevder at FBI har de kunnsakpene som trengs for å hacke seg inn på denne telefonen. Han kaller FBI-påstandene for tullprat, eller på engelsk:

Respectfully, that’s bullshit

Denne uttalelsen falt på konferansen Common Cause’s Blueprint for Democracy, denne uka.

Og på Twitter lenker han til et blogginnlegg som viser hvordan FBI kan få til eksakt hva de ønsker, helt uten hjelp fra Apple:

Lenker til videre lesning:

Les hele saken hos UN News

Les uttalelsen til FNs høykommissær for menneskerettigheter

Intercept: FBI claim is bullshit

 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT