Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

FN-organisasjoner i front for å samle og visualisere data om matsikkerhet

Åpne data skal gi en bedre forståelse av hvordan familier i konfliktherjede områder sliter med matmangel. Det er Verdens matvareprogram (WFP) og FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) som nå lanserer en tjeneste for å samle og dele data om matsikkerhet.

Den nye visualiseringen viser hvordan familier håndterer sult og matmangel måned etter måned. Dataene er samlet inn med WFPs mobiltjeneste for å overvåke matsikkerhet (mVAM). Mobiltjenesten følger og overvåker en husholdnings matkonsum.

Dataene fra Jemen viser at per mars 2016 må ca 70 prosent av familiene i hvert distrikt i Jemen låne mat eller få hjelp fra venner og slektninger til å takle matmangel. Denne andelen øker i distrikter som er direkte rammet av konflikten.

sanaa
Skjermbilde fra WFPs overvåking av matsikkerhet i Jemen.

LENKE: Se Jemen-data fra WFP her.

Dataene er samlet inn via mobiltelefoner og er delt på en plattform basert på åpen kildekode.

— Dette er et viktig for større grad av åpenhet, ved å gjøre data om matsikkerhet fritt tilgjengelig, i åpen kildekode. I tilfellet Jemen, der den humanitære situasjonen er raskt forverret på grunn av konflikt er det viktig at dataene vi samler inn er tilgjengelig for et så bredt publikum som mulig, for å informere og ta viktige beslutninger, sier WFPs sjeføkonom Arif Hussain i en pressemelding 4. mai.

WFP og OCHA planlegger å utvide visualiseringen med data fra også andre land.

Dataene er tilgjengelig på OCHAs Humanitarian Data Exchange (HDX), en åpen plattform for deling av nødhjelpsdata. Plattformen inneholder omlag 4000 datasett fra humanitære partnere, for å nå ut til alt fra journalister til beslutningstakere og forskere.

— Dataene om matsikkerhet som WFP nå deler gjennom HDX er avgjørende for å forstå alvorlighetsgraden av humanitære kriser rundt om i verden, sier Sarah Telford, leder for HDX, i pressemeldingen.

LENKE: Humanitarian Data Exchange (HDX) er en tjeneste for deling av data, fra OCHA.

— WFP har blitt ledende innen humanitære data med sine innovative tilnærminger til datainnsamling, på steder som Jemen, og i sin åpenhet med å dele data globalt.

WFP og OCHA begynte å samarbeide i fjor da HDX lanserte en interaktiv visualisering av matpriser – tilgjengelig på WFPs VAM Shop.

Med støtte fra Google har WFP også gitt ut en API som gir åpen tilgang til store mengder matsikkerhetsdata som samles i sanntid via mobilteknologi.

SE OGSÅ

Globalis om konflikten i Jemen.

UN News har også publisert en artikkel om den nye datatjenesten fra WFP og OCHA.

Les pressemeldingen hos WFP.

 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT