Hiv-pasienter i Elfenbenskysten får bedre helseinfo med ny mobiltjeneste

Elfenbenskysten: Denne måneden setter FNs aidsprogram (UNAIDS) i gang et nytt mobilprosjekt.

Nå vil 1000 mennesker hiv-pasienter i storbyen Abidjan få ytterligere og forbedret helseinformasjon, gjennom en ny mobiltjeneste. Det er UNAIDS som står bak mobiltjenesten, og er et fire måneders pilotprosjekt sammen med teleoperatøren Orange.

Ved å bruke en webbasert tjeneste fra Orange Mobile Training EveryWhere (M-Tew) kan helsearbeidere kommunisere via tekstmeldinger, samtaler og talebeskjeder direkte med de som er under behandling.

Menneskene som er involvert i pilotprosjektet er 300 sexarbeidere i Abidjan og menn som har sex med menn. Noe av målet er å forbedre hiv-behandlingen og også sørge for at pasientene forblir under behandling, i tillegg til å bryte ned stigma og diskriminering.

Tilgang til informasjon er en vesentlig del av det å klare å leve med hiv og tilgangen til denne typen informasjon er ikke like lett som i Norge. Bare det å oppsøke hjelp og informasjon er forbundet med stigmatisering.

Dersom pilotprosjektet blir vellykket er planen å rulle ut denne tjenesten også i andre prioriterte land i regionen.

Lenker:

Les hele saken hos UN News.

Mer om UNAIDS.

Les pressemeldingen fra UNAIDS.

 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
856FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT