Hiv-pasienter i Elfenbenskysten får bedre helseinfo med ny mobiltjeneste

In Côte d’Ivoire, a counsellor from UNICEF partner NGO Femme Active, instructs an adolescent boy, diagnosed with HIV in 2012, on how to take his antiretroviral (ARV) medication correctly. Photo: UNICEF/Olivier Asselin
Annonse

Elfenbenskysten: Denne måneden setter FNs aidsprogram (UNAIDS) i gang et nytt mobilprosjekt.

Nå vil 1000 mennesker hiv-pasienter i storbyen Abidjan få ytterligere og forbedret helseinformasjon, gjennom en ny mobiltjeneste. Det er UNAIDS som står bak mobiltjenesten, og er et fire måneders pilotprosjekt sammen med teleoperatøren Orange.

Ved å bruke en webbasert tjeneste fra Orange Mobile Training EveryWhere (M-Tew) kan helsearbeidere kommunisere via tekstmeldinger, samtaler og talebeskjeder direkte med de som er under behandling.

Menneskene som er involvert i pilotprosjektet er 300 sexarbeidere i Abidjan og menn som har sex med menn. Noe av målet er å forbedre hiv-behandlingen og også sørge for at pasientene forblir under behandling, i tillegg til å bryte ned stigma og diskriminering.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Tilgang til informasjon er en vesentlig del av det å klare å leve med hiv og tilgangen til denne typen informasjon er ikke like lett som i Norge. Bare det å oppsøke hjelp og informasjon er forbundet med stigmatisering.

Dersom pilotprosjektet blir vellykket er planen å rulle ut denne tjenesten også i andre prioriterte land i regionen.

Lenker:

Les hele saken hos UN News.

Mer om UNAIDS.

Les pressemeldingen fra UNAIDS.

 

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!