Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Gratulerer! I dag er verdens telekomdag

Hvert år på selveste 17. mai markerer selveste FN den internasjonale dagen for telekommunikasjon. Men er dette noe å feire? Er dette noe som krever en markering?

Når telegrafen kom på midten av 1800-tallet oppstod det et behov mellom land og teleselskaper å standardisere denne nye metoden for å kommunisere.

Organisasjonen Den internasjonale telekommunikasjonsunionen (ITU) ble opprettet i 1865, altså hele 80 år før FN ble opprettet. FN feiret i 2015 sitt 70-årsjubileum, men ITU ble opprettet 80 år før FN så dagens lys i 1945.

Standardisering av teknologi og videreutvikling av informasjonsteknologi har siden den gang vært ITUs viktigste oppgave. 193 land er nå medlem av ITU, i tillegg til omlag 700 statlige og private selskaper.

I 2016 er vi omslukt at kommunikasjonsteknologi. Mobiltelefoner, sosiale medier, internett, e-post, satelittkommunikasjon, fibernett. I FN-systemet finnes en organisasjon hvor verdens land kan være med å ivareta sikkerhet, personvern, innovasjon, kunnskap, og ikke minst deling av kunnskap.

Kontroll over kommunikasjon gir enorm makt. De siste årenes avsløringer rundt Edward Snowden og Julian Assange viser hvor truet supermaktene er når makten over informasjon og kommunikasjon er truet.

I FN-systemet finnes en organisasjon som jobber for åpne standarder og demokratisk styring av disse teknologistandardene. Denne organisasjonen heter ITU, og 17. mai bør denne mindre kjente FN-organisasjonen få litt spalteplass.

Denne videoen ble laget til ITU-dagen i 2015, men forteller like godt også i år hvordan vi kan samarbeide om teknologi for å dele informasjon til alles beste:

Les mer: Den internasjonale telekommunikasjonsunionen (ITU) er FNs organisasjon for informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Hovedsatsingsområder for ITU er radiokommunikasjon, standardisering og utvikling.

Hvert år markerer ITU den internasjonale dagen for telekommunikasjon.

I 2015 fylte ITU150 år. Lær mer teknologihistorie ved å besøke ITUs historieseksjon på www.ITU.int.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT