Photo of Apple’s iPhone.
Photo of Apple’s iPhone. Source: Simone D. MaCourtie/World Bank
- Annonse -
FIVH søker fundraisere

Hvert år på selveste 17. mai markerer selveste FN den internasjonale dagen for telekommunikasjon. Men er dette noe å feire? Er dette noe som krever en markering?

Når telegrafen kom på midten av 1800-tallet oppstod det et behov mellom land og teleselskaper å standardisere denne nye metoden for å kommunisere.

Organisasjonen Den internasjonale telekommunikasjonsunionen (ITU) ble opprettet i 1865, altså hele 80 år før FN ble opprettet. FN feiret i 2015 sitt 70-årsjubileum, men ITU ble opprettet 80 år før FN så dagens lys i 1945.

Standardisering av teknologi og videreutvikling av informasjonsteknologi har siden den gang vært ITUs viktigste oppgave. 193 land er nå medlem av ITU, i tillegg til omlag 700 statlige og private selskaper.

I 2016 er vi omslukt at kommunikasjonsteknologi. Mobiltelefoner, sosiale medier, internett, e-post, satelittkommunikasjon, fibernett. I FN-systemet finnes en organisasjon hvor verdens land kan være med å ivareta sikkerhet, personvern, innovasjon, kunnskap, og ikke minst deling av kunnskap.

- Annonse -Frontrunner.site

Kontroll over kommunikasjon gir enorm makt. De siste årenes avsløringer rundt Edward Snowden og Julian Assange viser hvor truet supermaktene er når makten over informasjon og kommunikasjon er truet.

I FN-systemet finnes en organisasjon som jobber for åpne standarder og demokratisk styring av disse teknologistandardene. Denne organisasjonen heter ITU, og 17. mai bør denne mindre kjente FN-organisasjonen få litt spalteplass.

- Annonse -

Denne videoen ble laget til ITU-dagen i 2015, men forteller like godt også i år hvordan vi kan samarbeide om teknologi for å dele informasjon til alles beste:

Les mer: Den internasjonale telekommunikasjonsunionen (ITU) er FNs organisasjon for informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Hovedsatsingsområder for ITU er radiokommunikasjon, standardisering og utvikling.

Hvert år markerer ITU den internasjonale dagen for telekommunikasjon.

I 2015 fylte ITU150 år. Lær mer teknologihistorie ved å besøke ITUs historieseksjon på www.ITU.int.

- Annonse -
- Annonse -
Støtt global journalistikk, tegn abonnement på Transit magasin