Bernie Sanders ble motarbeidet av sitt eget parti, i følge WikiLeaks

Annonse

Ledelsen for Det demokratiske partiet i USA har motarbeidet Bernie Sanders og også støttet opp om Hillary Clinton, allerede under nominasjonsvalgene. Det viser e-post fra sju ansatte i Det demokratiske partis nasjonalkomité (DNC), som ble offentliggjort av WikiLeaks den 22. juli.

E-postene er datert fra januar 2015 til mai 2016.

EKSTERN LENKE: WikiLeaks har lagt ut DNC-epostene her.

dncDNC er en amerikansk politisk organisasjon som leder det daglige arbeidet i Det demokratiske parti. DNC arbeider i all hovedsak med valgkamp og finansiering for Det demokratiske partis kandidater, i følge Wikipedia.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Avsløringene fra WikiLeaks denne uka inneholder 19.252 e-poster og 8.034 vedlegg fra DNC. Kommentatorer mener at e-postene viser at DNC ikke har vært et nøytralt organ, og at komiteen favoriserte Hillary Clinton framfor Bernie Sanders.

Debbie Wasserman Schultz, leder av DNC, sier hun trekker seg fra sitt verv etter lekkasjene. Hun går av etter Demokratenes kongress denne uka, i følge New York Times.

Schultz er sentralt i anklagene mot DNC, hun beskyldes for å ha påstått at Sanders ikke ville bli valgt til president og hun har i flere tilfeller baktalt Sanders kampanjeleder Jeff Weaver.

Russiske kilder hevdes å stå bak

To hackere som kaller seg «Guccifer 2.0″ hevdes å være kilden til lekkasjene, i følge The Guardian. Hackergruppen består av to russiske personer, som igjen har fått kallenavnene Fancy Bear og Cozy Bear.

New York Times hevdet 27. juli at hackerangrepet går hele veien til russiske myndigheter. WikiLeaks har ikke avslørt sin kilde og de har også benektet anklagene om at Guccifer står bak.

Julian Assange, mannen bak WikiLeaks, støttet Bernie Sanders og har ønsket å hindre Hillary Clintons kandidatur, i følge New York Times 26 . juli.

 

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!