Snowden og Assange i krangel om DNC-avsløringene

Edward Snowden. Skjermbilde fra dokumentaren Citizen Four.
Edward Snowden. Skjermbilde fra dokumentaren Citizen Four.
Annonse

Snowden og WikiLeaks krangler om metodene som har blitt benyttet omkring avsløringene av e-postene fra Det demokratiske partiet. Snowden mener at WikiLeaks har bidratt til åpenhent og innsyn, men at WikiLeaks bør vurdere å jobbe mer med tilrettelegging av materialet sitt.

Edward Snowden er mest kjent for å avsløre NSAs arbeidsmetoder. NSA er en del av den amerikanske etteretningen. Julian Assange er mannen bak WikiLeaks, og disse to er kanskje verdens mest kjente varslere. Begge er ettersøkt av amerikanske myndigheter, som krever dem pågrepet og sendt til USA.

Assange, mannen bak WikiLeaks, har uttalt at han ønsket å hindre Hillary Clintons kandidatur, i følge New York Times 26 . juli. WikiLeaks slår tilbake mot Snowden og hevder at opportunisme ikke vil gi ham noen benådning hos Hillary Clinton:

De to varslerne har ulike arbeidsmetoder:

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Assange og WikiLeaks legger ut hele råmaterialet fra sine avsløringer, gjerne som søkbare databaser direkte på sine nettsider. Snowden har med sine NSA-avsløringer alltid jobbet gjennom journalister.

 

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!