Kart: I disse landene er det lov med likekjønnet ekteskap

Annonse

Likekjønnet ekteskap ble først innført i Nederland i 2001, og har senere blitt vedtatt i Belgia, Spania, Canada, Sør-Afrika, Norge, Sverige, Brasil, Portugal, Island, Argentina, Danmark, Uruguay, Frankrike og Finland, i følge Wikipedia. Likekjønnet ekteskap er en betegnelse på en ekteskapslovgivning som gir likekjønnede par muligheten til å inngå ekteskap utover den partnerskapsordningen som finnes i flere land.

World_laws_pertaining_to_homosexual_relationships_and_expression[1]
Kart: Wikimedia / CC BY-SA 3.0
Lovgivning

 

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!