Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Det har gått ti år siden finanskrisen rammet Europa. Hvilken rolle spilte skatteparadisene?

TaxCast 1/2018: Det har gått ti år siden finanskrisen rammet Europa. Millioner av spanjoler tok til gatene i protest mot arbeidsløshet, korrupsjon og innstrammingspolitikk. Hvilken rolle spilte skatteparadisene i finanskrisen, og hva gjorde krisen med tilliten til demokratiet?

[spreaker type=player resource=»episode_id=14141886″ theme=»light» autoplay=»false» playlist=»false» cover=»https://d3wo5wojvuv7l.cloudfront.net/images.spreaker.com/original/9e33bf378671af9207010b3270c6389a.jpg» width=»100%» height=»300px»]

Vi har intervjuet en som nærmest på egenhånd avslørte en av Spanias største korrupsjonsskandaler – Bankia-skandalen – tusenkunstneren og aktivisten Simona Levi. For hvordan kreve rettferdighet for korrupsjon, når de som styrer landet er delaktige selv? Jo, da går man til rettssak mot de aller mektigste!

Vi har også snakket med Hernán Cortés Saenz, ekspert på skattespørsmål i Oxfam Intermón, og som også har forsket på protestbevegelser. Hvilken rolle spilte skatteparadisene i finanskrisen, og hva gjorde krisen med tilliten til demokratiet? Hvorfor akseptere kutt i viktige velferdsfunksjoner, når folk blir klar over at pengene finnes, bare ikke i Spania?

Vi har snakket med:

  • Simona Levi, kunstner, aktivist og organisator i 15.mai-bevegelsen
  • Hernán Cortés Saenz, utreder på områdene ulikhet og skatt i Oxfam Intermón
  • Tilfeldige folk på gata i Barcelona

Elida Høeg og Signy Grape har produsert episoden.

Musikk:
Bensound (http://www.bensound.com/royalty-free-music)

Foto: Anticapitalistes, Creative Commons
(http://www.anticapitalistes.net/spip.php?article2872)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT