Nei, det stemmer ikke at du får bot om du går med utenlandsk flagg på 17. mai

Illustrasjonsfoto. 17. mai i Førde, 2006. Foto: Flickr / Arild Finne Nybø
Annonse
1279184974_02cf729a3f_b
Illustrasjonsfoto. Foto: Flickr / Arild Finne Nybø / CC BY-SA 2.0

Den falske nyheten om bot for å gå med utenlandske flagg på 17. mai spres nå i sosiale medier. Faktisk.no har vært i kontakt med 17. mai-komiteen i Oslo, som avviser at det finnes et forbud mot å bære utenlandsk flagg i toget.

%CODE2%

 

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!