Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Bokomtale: Menn viser fram pikken sin

Menn viser fram pikken sin er skrevet av den svenske forfatteren Caroline Hainer, og oversatt til norsk av Anette Garpestad. Boken er utgitt på Cappelen Damm i 2018.

Tittelen på boken sier sitt om innholdet, men jeg legger i større grad merke til at omslaget er rosa. Det sender, etter min oppfatning i hvert fall, et signal om hvem som er den tenkte leseren. Rosa bøker har veldig ofte kvinner som mottakere, eller forestilte mottakere. En annen slik rosa bok jeg leste for ikke så veldig lenge siden er Gleden med skjeden, hvor forfatterne tydelig skriver til kvinner. Men det er vel markedsførerne som tar slike avgjørelser, de vet tross alt hva som selger.

Uansett håper jeg at menn ikke lar seg avskrekke av de rosa omslagene. Gleden med skjeden er en lettfattelig og opplysende bok, tidvis også morsom, som til og med 33-årige menn kan lære noe av.

Menn viser fram pikken sin er også lettfattlig og opplysende. Jeg vil kalle den en innføring i pikkens kulturhistorie. Hainer er ikke ute etter å ta menn, men heller prøve å forstå hvorfor noen menn sender såkalte dickpics. Når det er sagt så forsvarer forfatteren på ingen måte at menn skal sende bilder av det de har mellom bena til kvinner sånn uten videre. Hainer prøver å finne svar ulike steder. Hun går til psykologien, til kulturen, til historien. Fra mange ulike perspektiver belyser hun hvordan det kan ha seg at en god del menn finner det «rasjonelt» å sende bilde av pikken sin til kjente og ukjente.

Boken er både underholdende og opplysende lesning, uavhengig av hva du selv har mellom bena.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT