Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Podkast: Utdanning og oppvekst på Stovner – med Zeshan Shakar

Tante-ulrikkes-vei
Zeshan Shakar, forfatter av boka ‘Tante Ulrikkes vei’, er intervjuet i podkasten Rekk opp hånda!, en episode du kan høre her på Teknopol. Foto: Gyldendal forlag

PODKAST: Rekk opp hånda! er podkasten for engasjerte lærere, foreldre og andre som er opptatt av skole og barns utvikling. Podkasten lages av Martin Johannesen og Janne Rønningen

Dette er episode 17, og vi får besøk av Zeshan Shakar, forfatteren av suksessboka Tante Ulrikkes vei. Det er en fantastisk bok om to gutter som vokser opp på Stover i Oslo, men med ulikt utgangspunkt. Hvordan er det egentlig å vokse opp på Stovner?

Her snakker vi om utdanning og oppvekst med Zeshan Shakar, hør podkasten her:

Tante Ulrikkes vei

Med 50 000 solgte eksemplarer av debutboka kan man trygt si at Zeshan Shakar har tatt bokpublikummet med storm. Tante Ulrikkes vei har vunnet Tarjei Vesaas’ debutantpris. Nå skal den også bli TV-serie på NRK.

Les på Teknopol: Assad Nasirs bokanmeldelse av ‘Tante Ulrikkes vei’

Boka handler om to gutter fra Stovner som vokser opp i samme blokk. Den ene kommer fra et hjem med mange ressurser og den andre kommer fra et hjem med mindre ressurser. Den ene er skoleflink, mens den andre er i ferd med å falle fra allerede da boka starter.

Boka handler også om sosial nød, om dyp fattigdom og om omsorgssvikt som gjør livet til en hard kamp. Når Shakar ikke er forfatter jobber han på Rådhuset i Oslo i byrådsavdelingen for oppvekst og kunnskap.

Les på Teknopol: «Velkommen til mitt Stovner, Frp!» av Karen Golmen

rekkopphånda

Velkommen inn på det mystiske lærerværelset

Rekk opp hånda! er en podkast hvor du kan være flue på veggen i det mystiske lærerværelse og få et unikt innblikk i hva og hvordan ulike lærere og andre fagfolk diskuterer skolehverdagens små og store utfordringer. Dette er en podkast for engasjerte lærere, foreldre og andre som er opptatt av skole og barns utvikling.

Rekk opp hånda! har som mål å gi våre lyttere et innblikk i skolehverdagen. Vi ønsker også å gi et innblikk i det som rører seg blant ulike aktører som skriver bøker, kronikker eller på andre måter deltar i den pågående debatten om skolen. Først og fremst lager vi denne podkasten fordi vi mener skolen er verdens viktigste institusjon.

Vi som lager podkasten heter Janne Rønningen og Martin Johannessen. Janne har tidligere jobbet i ulike medier. Hun har blant annet vært programleder for ”Midt i smørøyet”, et program for barn og unge på NRK TV. Hun er i dag faglærer i kunst og håndverk og spesialpedagog på Nyskolen i Oslo. Og jeg er sosiallærer på Nyskolen.

Alle episodene av Rekk opp hånda! finner du på Lærerbloggen.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT