Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Jemen: FN skal vaksinere en halv million mot kolera

Mer enn ett år etter kolerautbruddet i Jemen, som tok livet av 2 000 mennesker, er sykdommen tilbake.

image1170x530cropped
Dette bildet er fra mai 2018, i Aden, hvor en gutt vaksineres mot kolera. Nå er en ny vaksinasjonskampanje i gang i Jemen. Foto: UNICEF/Sadeq Al-Wesabi

For å motvirke risikoen for et nytt stort kolerautbrudd i Jemen lanserte Jemens helsedepartementet og FN en ukes lang vaksinasjonskampanje, som startet lørdag 4. august. Drikkevaksiner blir distribuert og målgruppen er den fattigste delen av befolkningen, som teller 500 000 menn, kvinner og barn.

Humanitære organisasjoner har også iverksatt andre tiltak mot spredning av sykdommen, og bidrar med trygt drikkevann og toalettforhold til befolkningen.

Mandag 6. august hadde 88 000 mennesker fått koleravaksine. Dette er den andre fasen i en tredelt kampanje iverksatt av Verdens helseorganisasjon (WHO) og FNs barnefond (UNICEF). Den første vaksinen ble delt ut i Aden, og siste runde med vaksiner vil bli distribuert i andre høyrisikoområder.

Havnebyen Hodeida er en viktig kanal for nødhjelp i Jemen

Kolera sprer seg raskt i havnebyen Hodeida. Byen kontrolleres av houthi-militsen, en opprørsbevegelse som kriger mot en Saudi-Arabia-ledet militærkoalisjon som støtter myndighetene i Jemen.

Hodeida er en viktig havneby for nødhjelp til sivilbefolkningen i Jemen, og er samtidig et mål for saudiarabiske luftangrep mot houthiene.

Mer enn 70 prosent av all bistand og import av mat tas inn i landet via havnen i Hodeida. Byen var en av de hardest rammede byene under fjorårets kolerautbrudd i landet, og i verden.

Torsdag 2. august ble hovedsykehuset i Hodeida truffet i et luftangrep som forverret den alvorlige helsesituasjonen i byen ytterligere. Kampene raser fremdeler i store deler av Jemen. Den humanitære krisen blir stadig verre, og er årets mest akutte krise i verden.

Denne artikkelen ble først publisert på UNRICs nettsider, 6. august.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT