PODKAST: Seierherren Assad

Bashar al-Assad møter den daværende russiske presidenten Dimitri Medvedev, dette bildet er fra 2010. Foto: Wikipedia / Kremlin.ru / CC BY 4.0
Annonse
Dmitry_Medvedev_in_Syria_10_May_2010-2
Bashar al-Assad møter den daværende russiske presidenten Dimitri Medvedev, dette bildet er fra 2010. Foto: Wikipedia / Kremlin.ru / CC BY 4.0

Sju år er gått siden syrere gikk ut i gatene og krevde president Bashar al-Assads avgang. Krigen som fulgte har lagt store deler av Syria i ruiner, og det er Assad som ser ut til å ha vunnet. Hvordan skjedde det? Og hva betyr det – for det syriske folk, for regionen og for verden?

Vi har fått med oss forsker Kjetil Selvik ved NUPI og forfatter Bendik Sørvig som hjelper oss forstå. I tillegg ser vi nærmere på norsk utenrikspolitikk ovenfor Syria. Hvordan skal vi forholde oss til et land ledet av en mann vi sa måtte fjernes, og som har drept hundretusener av egne innbyggere? Jette Christensen (Ap) og Christian Tybring-Gjedde (Frp), begge i Stortingets utenrikskomité, tar debatten i studio.


Du verden! er podkasten som løfter blikket – med Stig Arild Pettersen, Ingerid Salvesen og Christian Borch. Denne podkasten er tilgjengelig også via Soundcloud og iTunes. Takk til Du verden-podkasten for tillatelse til å gjengi utgivelsene hos  Transit magasin.

Annonse
Annonse