TU: Forbud mot biodrivstoff med palmeolje fra 2020

Dette bildet er fra palmeoljeproduksjon i Sepang i Malaysia. Foto: Flickr / Marufish / CC BY-SA 2.0
Annonse
Dette bildet er fra palmeoljeproduksjon i Sepang i Malaysia. Foto: Flickr / Marufish / CC BY-SA 2.0

Norge blir dermed første land som gjennomfører et slikt forbud, ifølge Teknisk Ukeblad.

Praksisen med krav til at norsk biodrivstoff har inneholdt palmeolje har vært møtt med kraftig kritikk, ikke minst fra miljøorganisasjonene, som har påpekt at regnskoghogst har vært en konsekvens.

– Ja, dette er vi veldig fornøyd med. Vi har jobbet for å få det bort tidligere også. Men om det faktisk blir gjennomført nå, er det veldig bra, sier Nils Hermann Ranum i Regnskogfondet til TU.

Han får følge av stortingspolitiker Lars Haltbrekken (SV).

– Vedtaket kan skape internasjonale ringvirkninger og sånn sett er dette veldig bra, selv om vi skulle hatt det på plass før, sier Haltbrekken.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Les hele saken på TU.no.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!