TU: Forbud mot biodrivstoff med palmeolje fra 2020

Dette bildet er fra palmeoljeproduksjon i Sepang i Malaysia. Foto: Flickr / Marufish / CC BY-SA 2.0
Annonse
Dette bildet er fra palmeoljeproduksjon i Sepang i Malaysia. Foto: Flickr / Marufish / CC BY-SA 2.0

Norge blir dermed første land som gjennomfører et slikt forbud, ifølge Teknisk Ukeblad.

Praksisen med krav til at norsk biodrivstoff har inneholdt palmeolje har vært møtt med kraftig kritikk, ikke minst fra miljøorganisasjonene, som har påpekt at regnskoghogst har vært en konsekvens.

– Ja, dette er vi veldig fornøyd med. Vi har jobbet for å få det bort tidligere også. Men om det faktisk blir gjennomført nå, er det veldig bra, sier Nils Hermann Ranum i Regnskogfondet til TU.

Han får følge av stortingspolitiker Lars Haltbrekken (SV).

– Vedtaket kan skape internasjonale ringvirkninger og sånn sett er dette veldig bra, selv om vi skulle hatt det på plass før, sier Haltbrekken.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Les hele saken på TU.no.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!