Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Norge øker støtten til palestinske flyktninger med 100 millioner kroner

41579187404_872a25f317_k
Norge øker støtten til de palestinske flyktningene. Dette ble annonsert av Ine Eriksen Søreide på en giverlandskonferanse i Stockholm i dag. Dette bildet er fra 2018. Foto: Flickr / Norges delegasjon til EU / CC BY 2.0

Det var på en giverlandskonferanse i Stockholm i dag at utenriksminister Ine Eriksen Søreide annonserte den økte bevilgningen til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

Søreide og Norge annonserte et økt humanitært bidrag på 100 millioner kroner til UNRWA. Dette kommer i tillegg til 125 millioner kroner i kjernebidrag gitt tidligere i år.

– Innsatsen dekker grunnleggende humanitære behov og går til dem som trenger hjelpen aller mest: barn på flukt som har rett på utdanning og syke flyktninger som trenger helsehjelp, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

Over en halv million palestinske flyktninger hadde tilhold i Syria før krigen startet. En del av disse har flyktet til Syrias naboland, og mange andre er blitt fordrevne fra sine hjem i Syria. De aller fleste er avhengige av nødhjelp.

USA trakk all sin økonomiske støtte til UNRWA i september 2018, noe som har rammet organisasjonen hardt. USA var i mange år en av de viktigste økonomiske støttespillerne til hjelpeorganisasjonen. I 2017 bidro USA med over tre milliarder norske kroner til UNRWA, og finanserte dermed nær 30 prosent av organisasjonens aktiviteter.

Det er avgjørende at FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger opprettholder evnen til å levere grunnleggende tjenester – ikke minst helse og utdanning – til de palestinske flyktningene. Det bidrar også til regional stabilitet. Derfor vil Norge fortsette å støtte organisasjonen politisk og økonomisk, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

UNRWA leverer skoletilbud til over en halv million barn, og helsetjenester til mer enn fem millioner palestinske flyktninger i Palestina, Libanon, Jordan og Syria. Syria er i en spesielt sårbar situasjon.

I 2018 bidro Norge totalt med 294 millioner kroner til UNRWAs arbeid.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT