Lege Kaveh Rashidi, Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset og Bærekraftspoddens egen Kim N. Gabrielli. Foto: UNICEF Norge
Ingeborg Senneset Kaveh Rashidi Bærekraftspodden Kim N. Gabrielliaaa
Lege Kaveh Rashidi, Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset og Bærekraftspoddens egen Kim N. Gabrielli. Foto: UNICEF Norge

PODKAST: Barnevaksinasjonsprogrammet i Norge er testet ut i mange år. Likevel blir fortsatt ikke alle barn i Norge vaksinert. Møt Aftenpostens Ingeborg Senneset og lege Kaveh Rashidi, som diskuterer om vi trenger obligatorisk vaksinering for barn i Norge.

Det er store regionale og lokale forskjeller også i Norge: I Oslo varierer vaksinedekningen fra bydel til bydel, mens det er forskjeller i kommune-Norge. Denne episoden av Bærekraftspodden handler om FNs bærekraftsmål 3, om bedre helse og vaksiner.

Er det påtide med obligatorisk vaksinering i Norge? Kaveh tviler, mens Ingeborg er sikker i sin sak. Kanskje vi i det minste trenger obligatorisk vaksinering for helsepersonell? Og hva gjør vi med barn som ikke kan bli vaksinert? Kaveh snakker om vaksinemotstandere, mens Ingeborg introduserer begrepet «virusfengsel». Vil du lære hva virusfengsel betyr eller høre svarene på spørsmålene over er det bare å «tune» inn.

HØR PODKASTEN HER:

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Hør tidligere utgaver av Bærekraftspodden her. Bærekraftspodden er en podkast av FNs barnefond UNICEF, produsert av Moderne Media. Ledet av Kim N. Gabrielli, assisterende generalsekretær i UNICEF Norge. Bærekraftspodden er tilgjengelig også på Spotify og iTunes.

Denne artikkelen er sponset og produsert av UNICEF Norge.

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!

1 kommentar

  1. «Barnevaksinasjonsprogrammet i Norge er testet ut i mange år. Likevel blir fortsatt ikke alle barn i Norge vaksinert. »

    Det er en grov overdrivelse å hevde at barnevaksinene er testet ut, ja faktisk beint ut løgn. Fakta er at absolutt INGEN vaksiner er reellt testet for deres og sannsynlige skadelige virkninger. Det skyldes et par ting: Det første er at bruken av aktiv og dermed uekte placebo er regelen, ikke unntaket. Det betyr: De tester vaksinens potensielle bivirkninger mot en løsning av kjente giftstoffer som kontrollgruppen blir injisert med. Noen ganger er denne «kontrollen» en eldre vaksine. Riktig placebo skulle vært biologisk inaktivt sterilt saltvann. Det betyr: svindel!

    Det andre er at studiene pågår kun over svært kort tid. Ta man nevrotoksinet aluminium, som finnes i de fleste vaksiner, dertil i mengder som langt overstiger trygge grenseverdier for peroralt opptak (injeksjoner er mye farligere), så kan bivirkningene utkrystallisere seg opp til 8 år etter stikket. Dette i følge den fremste autoritet på området aluminium og dets biologiske virkninger, Christopher Exley, forsker ved Keele University i Storbritannia.

    DETTE er de grelle fakta, og at man i dag fortsatt har – påståtte – fagfolk som dukker for dette vanviddet, ja det forteller vel mest om de. At denne svindelen fortsatt får lov til å pågå i vitenskapens navn, viser vel bare at pengene styrer «forskningen» også.

Comments are closed.