Vaksinemotstand, virusfengsel og obligatorisk vaksinering i Norge

Lege Kaveh Rashidi, Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset og Bærekraftspoddens egen Kim N. Gabrielli. Foto: UNICEF Norge
Annonse
Ingeborg Senneset Kaveh Rashidi Bærekraftspodden Kim N. Gabrielliaaa
Lege Kaveh Rashidi, Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset og Bærekraftspoddens egen Kim N. Gabrielli. Foto: UNICEF Norge

PODKAST: Barnevaksinasjonsprogrammet i Norge er testet ut i mange år. Likevel blir fortsatt ikke alle barn i Norge vaksinert. Møt Aftenpostens Ingeborg Senneset og lege Kaveh Rashidi, som diskuterer om vi trenger obligatorisk vaksinering for barn i Norge.

Det er store regionale og lokale forskjeller også i Norge: I Oslo varierer vaksinedekningen fra bydel til bydel, mens det er forskjeller i kommune-Norge. Denne episoden av Bærekraftspodden handler om FNs bærekraftsmål 3, om bedre helse og vaksiner.

Er det påtide med obligatorisk vaksinering i Norge? Kaveh tviler, mens Ingeborg er sikker i sin sak. Kanskje vi i det minste trenger obligatorisk vaksinering for helsepersonell? Og hva gjør vi med barn som ikke kan bli vaksinert? Kaveh snakker om vaksinemotstandere, mens Ingeborg introduserer begrepet «virusfengsel». Vil du lære hva virusfengsel betyr eller høre svarene på spørsmålene over er det bare å «tune» inn.

HØR PODKASTEN HER:

Hør tidligere utgaver av Bærekraftspodden her. Bærekraftspodden er en podkast av FNs barnefond UNICEF, produsert av Moderne Media. Ledet av Kim N. Gabrielli, assisterende generalsekretær i UNICEF Norge. Bærekraftspodden er tilgjengelig også på Spotify og iTunes.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Denne artikkelen er sponset og produsert av UNICEF Norge.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

1 kommentar

  1. «Barnevaksinasjonsprogrammet i Norge er testet ut i mange år. Likevel blir fortsatt ikke alle barn i Norge vaksinert. »

    Det er en grov overdrivelse å hevde at barnevaksinene er testet ut, ja faktisk beint ut løgn. Fakta er at absolutt INGEN vaksiner er reellt testet for deres og sannsynlige skadelige virkninger. Det skyldes et par ting: Det første er at bruken av aktiv og dermed uekte placebo er regelen, ikke unntaket. Det betyr: De tester vaksinens potensielle bivirkninger mot en løsning av kjente giftstoffer som kontrollgruppen blir injisert med. Noen ganger er denne «kontrollen» en eldre vaksine. Riktig placebo skulle vært biologisk inaktivt sterilt saltvann. Det betyr: svindel!

    Det andre er at studiene pågår kun over svært kort tid. Ta man nevrotoksinet aluminium, som finnes i de fleste vaksiner, dertil i mengder som langt overstiger trygge grenseverdier for peroralt opptak (injeksjoner er mye farligere), så kan bivirkningene utkrystallisere seg opp til 8 år etter stikket. Dette i følge den fremste autoritet på området aluminium og dets biologiske virkninger, Christopher Exley, forsker ved Keele University i Storbritannia.

    DETTE er de grelle fakta, og at man i dag fortsatt har – påståtte – fagfolk som dukker for dette vanviddet, ja det forteller vel mest om de. At denne svindelen fortsatt får lov til å pågå i vitenskapens navn, viser vel bare at pengene styrer «forskningen» også.

Comments are closed.