Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Abortloven under angrep i flere delstater

korrespondentene

PODKAST: Flere delstater i USA har den siste tiden forsøkt å stramme inn abortlovene. Alabamas lovforslag har fått mest oppmerksomhet fordi den kun tillater abort hvis morens liv er i fare.

47902778991_7231ee060d_k
«Keep Abortion Safe And Legal» – trygge og lovlige aborter er kravet. Dette bildet er fra en demonstrasjon mot abortforbudene, 21. mai 2019, i St. Paul Minnesota. Foto: Flickr / Lorie Shaull / CC BY-SA 2.0

Mange andre stater – som Ohio, Georgia, Mississippi og Kentucky – har innført lovforslag som forbyr abort etter sjette uke. Det er lite sannsynlig at disse lovforslagene blir stående med det første, men for abortmotstanderne er målet at abortsaken igjen skal bli tatt opp i Høyesterett.

Korrespondentene har intervjuet Heather Gatnarek fra ACLUs Kentucky-kontor om «pro-life»-bevegelsens forsøk på å forby abort, og fremtiden til Roe vs. Wade, høyesterettsdommen som gjorde selvbestemt lovlig i hele USA i 1973.

Podkasten Korrespondentene lages av Mathias Ask (TV2), Vegard Kristiansen Kvaale (Dagbladet) og Roy Kvatningen (Nettavisen). Følg Korrespondentene på Facebook. Denne podkasten er også tilgjengelig på Spotify og iTunes.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT