Grådig eller grei: Lånte penger langs Kinas nye silkevei

Illustrasjon: SLUG - Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk
Annonse
56337100_10157009671360011_2086854034223792128_o
Illustrasjon: SLUG – Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk

Kina knytter verden tettere sammen med historiens største infrastruktur-prosjekt, «Ett belte, én vei». Mange av prosjektene er lånefinansiert, og flere involverte land står i fare for å havne i gjeldskrise. Hvordan skal dette gå, da?

Hør siste utgave av Gjeldsbrevet her:

Podkasten Gjeldsbrevet er produsert av SLUG – nettverk for rettferdig gjeldspolitikk. SLUG jobber for rettferdig internasjonal finanspolitikk, ansvarlig utlån og låneopptak og sletting av illegitim gjeld. Gjeldsslette for utviklingsland handler ikke om veldedighet – det handler om rettferdighet.

Gjeldsbrevet er produsert av Von kommunikasjon med støtte fra Norad.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!