Grådig eller grei: Lånte penger langs Kinas nye silkevei

Illustrasjon: SLUG - Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk
Annonse
56337100_10157009671360011_2086854034223792128_o
Illustrasjon: SLUG – Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk

Kina knytter verden tettere sammen med historiens største infrastruktur-prosjekt, «Ett belte, én vei». Mange av prosjektene er lånefinansiert, og flere involverte land står i fare for å havne i gjeldskrise. Hvordan skal dette gå, da?

Hør siste utgave av Gjeldsbrevet her:

Podkasten Gjeldsbrevet er produsert av SLUG – nettverk for rettferdig gjeldspolitikk. SLUG jobber for rettferdig internasjonal finanspolitikk, ansvarlig utlån og låneopptak og sletting av illegitim gjeld. Gjeldsslette for utviklingsland handler ikke om veldedighet – det handler om rettferdighet.

Gjeldsbrevet er produsert av Von kommunikasjon med støtte fra Norad.

Annonse
Annonse