Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Mexico City forbyr engangsplast

Mexico_DF_Skraldebil_CCBY_Omar_Barcena-1200x720
En søppelbil i Mexico City. Foto: Verdens beste nyheter / Omar Barcena / CC

Hovedstaden i Mexico produserer nest mest søppel i verden, men nå skal et forbud mot engangsplast gjøre noe med det.

Hver dag produserer Mexico City 13 000 tonn avfall. Dersom man regner med søppelet fra alle de 21 millioner mennesker som lever i byen og forsteder, tilsvarer dette 12 millioner tonn avfall i året. Det hoper seg opp til fjell av avfall, som byen har problemer med å håndtere.

For ti år siden innførte Mexico City en avgift på plastposer for å redusere mengden søppel, og for to år siden ble det obligatorisk å sortere søppelet i tre kategorier for gjenvinning. Men nå tar byen et skritt videre og har denne måneden vedtatt fullstendig forbud mot bruk av både plastposer og en hel rekke engangsplast for å gjøre noe med de voksende søppeldyngene. Blant annet forbys engangsbestikk, sugerør og plastikkopper, ifølge World Economic Forum.

Plastforbudet ble vedtatt 11. mai, og blir tatt imot med åpne armer av miljøorganisasjoner, som kaller det et viktig skritt i riktig retning:

— Jeg er glad for at loven ble vedtatt, og at den omfatter mer enn bare plastposer og sugerør. Vi håper at andre delstater i Mexico vil gå samme vei, sier Gabriela Evia fra miljøbevegelsen UMANIA, som støtter opp om plastloven.

Næringslivet i Mexico City har fått to år på å tilpasse seg og finne bedre alternativer til plastprodukter. Ikke minst gjelder dette for byens mange små gateleverandører som bruker engangsplast når de selger mat.

Denne teksten er oversatt til norsk av Thea Tschudi-Madsen.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT