Greta Thunberg mottar Amnesty-pris, sammen med fredagsbevegelsen

Foto: Anders Hellberg
Annonse
greta_thunberg_5_240818-696x485
Foto: Anders Hellberg

Klimaaktivist Greta Thunberg og «Fredager for framtiden»-bevegelsen, bestående av skolebarn, tildeles Amnestys pris for 2019. Det meldte menneskerettighetsorganisasjonen i dag.

— Dette er ikke min pris, det er alles pris. Det er fantastisk å se anerkjennelsen vi får og vite at vi kjemper for noe som betyr noe, sier Thunberg i en uttalelse på Amnestys nettsider.

Ambassador of Conscience-prisen ble grunnlagt i 2002 for å feire og fremheve individer og grupper som har fremmet menneskeretighetene, ved å følge sin samvittighet, og konfrontere urett, i følge Amnestys pressemelding i dag.

— Menneskerettighetene og klimakrisen går hånd i hånd. Vi kan ikke løse det ene uten å løse det andre, sier Thunberg. — Klimaendringene innebærer at mennesker ikke får dyrket mat, deres hjem trues og deres helse forverres.

Fredag 20. september, i forkant av FNs klimatoppmøte i New York, vil aktivistene innlede en ukes klimaaksjoner, med en verdensomfattende streik for klimaet.

— Alle de unge mennesker som deltar i Fredager for framtiden forteller oss hva det betyr å følge sin samvittighet. De minner oss om at vi er sterkere og at vi har en rolle i beskytte menneskerettighetene mot klimakatastrofe, sier Kumi Naidoo, generalsekretær i Amnesty International.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Tidligere prisvinnere av Ambassador of Conscience inkluderer Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Harry Belafonte, Ai Weiwei, ungdomsgrupper i Vest- og Sentral-Afrika, Angélique Kidjo, urfolksbevegelsen i Canada, Alicia Keys and Colin Kaepernick. Prisen deles ut årlig.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

1 kommentar

Comments are closed.