Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Homoseksualitet avkriminalisert i Bhutan, melder FRI

Bhutan
Jubel i Bhutan. Bildet er fra Rainbow Bhutans Facebook-side.

Nasjonalforsamlingen i Bhutan har i dag stemt for å fjerne straffelovene som kriminaliserer homoseksualitet.

I forbindelse med en større revidering av straffeloven i Bhutan har landets nasjonalforsamling i dag stemt for å avskaffe paragrafene 213 og 214 som straffer seksualitet mellom to av samme kjønn.

Det var finansminister Lyonpo Namgay Tshering som tok opp saken, og hevdet at loven er overflødig og skader landets anseelse internasjonalt. Før lovendringen blir gyldig må loven gjennom nasjonalrådet i landet.

– Lhbt-bevegelsen i Bhutan er veldig ung og ny, men de har fått til masse på kort tid. Vi er kjempestolte av dem, sier Ingvild Endestad, leder for FRI – Organisasjonen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

I de siste fire årene har FRI samarbeidet med lhbt-bevegelsen i Bhutan. Avkriminalisering har stått høyt på agendaen.

LES OGSÅ: Nå er homofilt ekteskap lovlig på Taiwan

– Partnerne våre har nettopp drevet med på internasjonalt pådriverarbeid, så det er interessant for oss at Finansminister Tshering trekker frem landets internasjonale anseelse som en av grunnene til å avkriminalisere, sier Endestad.

FRI har i flere år støttet partnere i Bhutan i å dokumentere det lhbt-befolkningen utsettes for, og å lage rapporter på bakgrunn av funnene. Rapportene benyttes til pådriverarbeid overfor media og myndigheter. FRI og partnere har også brukt rapportene til å løfte de manglende rettighetene til lhbt-personer i Bhutan i FNs menneskerettighetsråd i Genève i Sveits.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT