Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Norsk-kinesisk samarbeid for å løse kinesiske miljøutfordringer

innovasjon_norge_140619
Norsk-kinesisk samarbeid skal løse miljøutfordringer i Kina. Fra venstre: ChangMin Wu, Nanjing Advanced Transportation, Institute, Qiang Du, Sintef og Arild Håkonsen, Hycast

Kinesiske myndigheter ser til Norge for teknologi som kan løse noen av miljøutfordringene landet står ovenfor.

En ny samarbeidsavtale mellom Innovasjon Norge og kinesiske Jiangsu Science & Technology har nå resultert i tre norske prosjekter i millionklassen.

Denne uken er en delegasjon fra Jiangsu provinsen, den nest største provinsen i Kina, på besøk i Norge for å lære mer om mulige fremtidige samarbeid mellom kinesiske og norske bedrifter.

– Samarbeid med bedrifter i Jiangsuprovinsen representerer store muligheter for norske bedrifter. Utviklingsprosjekter sammen med ressurssterke kinesiske samarbeidspartnere kan løfte norske bedrifter inn i et stort og viktig marked, sier Knut Sørlie, direktør for Innovasjon Norge i Kina.

Attraktiv norsk miljøteknologi

Søknadsprosessen denne våren har resultert i tre samarbeidsprosjekter der Innovasjon Norge finansierer de norske bedriftene gjennom miljøteknologiordningen, og Jiangsu S&T finansierer den kinesiske samarbeidspartneren.

De tre norske bedriftene som nå har mottatt støtte er Beyonder, Isola og Hycast AS. Prosjektene omfatter henholdsvis en batteripakke for vindparker, utvikling av materialer for solcellesystemer og miljøvennlige aluminiumslegeringer til bilindustrien.

– At Kina nå ser til Norge for utvikling av teknologi som kan løse globale miljøutfordringer åpner for store muligheter for norske bedrifter, og viser at vi sitter på svært relevante bærekraftige løsninger, sier Inger Solberg, divisjonsdirektør for bærekraft i Innovasjon Norge.

19 millioner til Stavanger-bedrift

En av bedriftene som mottar fellesfinansiering er teknologiselskapet BEYONDER. Stavanger-bedriften mottar nå 4,9 millioner kroner i støtte fra miljøteknologiprogrammet til Innovasjon Norge. Sammen med den kinesiske samarbeidspartneren og batteriprodusenten United Green Technology er totalrammen for prosjektet på 19,8 millioner kroner.

I samarbeid med United Green Technology skal Stavanger bedriften utvikle batteri for vind- og solmarkedet i Europa og Kina.

– Dette prosjektet akselererer BEYONDER sin fart mot kommersiell fase. Prosjektet er et godt bevis på at teknologien selskapet utvikler kan bidra med globale miljøbesparelser gjennom bærekraftige løsninger innenfor energilagring, sier styreleder David Ottesen.

Flere muligheter

Innovasjon Norge og Jiangsu S&T viderefører samarbeidet og vil åpne for nye søknadsmuligheter i 2020. Bedrifter som ønsker å knytte kontakter og etablere samarbeid med bedrifter i Jiangsu vil i mellomtiden få mulighet til å delta på eksportprogrammet Global Growth.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT