Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Shoaib Sultan går til Norsk folkehjelp fra Antirasistisk senter: — Det er den samme kampen

Shoaib Sultan
Shoaib Sultan bytter jobb. Foto: Miljøpartiet De Grønne

— Det har vært en tung jobb, men en svært viktig jobb, sier Shoaib Sultan. Etter åtte år hos Antirasistisk senter (ARS) går han til Norsk folkehjelp.

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. 1. oktober starter Sultan som organisasjonens presse- og medieansvarlig.

— Det handler om å skape det samfunnet man vil at ens barn skal vokse opp i. Det var det mitt arbeid i Islamsk Råd handlet om for meg, det samme med det jeg har gjort her på Antirasistisk senter, mitt politiske engasjement og det jeg skal gjøre hos Norsk folkehjelp. Alt er den samme kampen for et bedre samfunn, sier Shoaib Sultan til Transit magasin.

Han skal også jobbe som kommunikasjonsrådgiver for Norsk folkehjelps avdeling for utvikling og humanitært samarbeid.

— Det er få steder en får jobbet med såpass mye bra folk og et så viktig tema som ved Antirasistisk senter. Men det er på tide å gå videre for meg. Hos folkehjelpa bevarer jeg den aktivistiske tilværelsen, men på en litt annen front, sier Sultan.

«Noen jobber bør man ikke ha for lenge»

— Hos Antirasistisk senter gjør vi en viktig jobb, men det er en tung jobb. Det er til tider en verbal kloakk, og det tar på. Jeg snakket litt med en gammel venn som har tidligere jobbet med sedelighet hos politiet og luftet litt tanker om depresjon, utbrenthet og mismot. Hans råd var tydelig; «Shoaib, noen jobber bør man ikke ha for lenge». Tror han hadde et godt poeng!

Sultan er for mange også kjent som profilert politiker for Miljøpartiet De grønne (MDG), innvalgt til bystyret, hvor han i dag sitter i finanskomiteen. Til høstens valg trapper han ned MDG-innsatsen noe, og stiller der på en 14. plass på årets MDG-liste.

Han var ansatt som generalsekretær i Islamsk Råd Norge i perioden 2007–2010. Fra november 2010 til mars 2011 arbeidet han som sekretariatsleder i Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene. I september 2011 ble Sultan ansatt som rådgiver hos ARS, først med ansvar for kartlegging av høyreekstreme miljøer.

Sultan har sittet i Oslos 17. mai-komité i flere år fra2012, og ble i 2013 også valgt til leder for komitéen. Dette utløste en mengde hets mot Shoaib Sultan i sosiale medier.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT