Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Stadig fler sulter. For tredje år på rad går antallet opp

310719_caritas
Fortsatt er det 821 milloner mennesker som sulter.

En ny rapport fra FN-organisasjonen for ernæring og landbruk, Food and Agriculture Organization (FAO), viser at vi for tredje år på rad har fått flere mennesker i verden som sulter. Ifølge de siste tallene var det i 2018 mer enn 820 millioner som sultet.

Et av FNs bærekraftsmål er at sult skal være uryddet innen 2030.

– Dette viser viktigheten av å fokusere på matsikkerhet også i norsk politikk. Regjeringens fokus på matsikkerhet er viktig, men den er ikke nok om den ikke følger med større bevilgninger enn det vi har sett så langt, sier generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg, i en pressemelding fra organisasjonen.

Peker på klimaendringer som viktig årsak

I FAO-rapporten «State of food security and nutrition in the world 2019» pekes det på klimaendringer som en viktig årsak til at antallet som sulter øker. Denne årsaken har det blitt pekt på også flere år tidligere.

Mer spesifikt handler årsakene om mer ekstremvær, og utstrakt tørke i store deler av Afrika.

– Det er avgjørende at bistanden som går til Afrika også tar hensyn til behovet for tilpasning. Det er ikke slik at klimaendringene er noe som finner sted om ti år: De er her i dag, og noen av verdens fattigste småbønder trenger hjelp til å håndtere dem. Vel så viktig som større bevilgninger er det å jobbe for teknologioverføring og kunnskapsutveksling som gjør at småbøndene får tilgang på kunnskap som kan gjøre at de kan dyrke avlingene sine enda mer effektivt, sier Skretteberg.

Utdannelse, arbeid og selvhjelp

Hun mener det er viktig å satse på yrkesopplæring som et verktøy for å bekjempe sulten.

– Det er kun når alle har en jobb at de kan fø seg selv og familien. For å nå målet om null sult innen 2030 er vi avhengige av å løsninger som gjør folk i stand til selv å skaffe seg mat, både i dag og hver dag framover.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT