mandag, oktober 19, 2020

Indonesia innfører hogstforbud på et område dobbelt så stort som Norge

President Joko Widodo i Indonesia har signert forbudet mot regnskoghogst. Foto: Wikimedia Commons / Flickr.
Annonse
indonesia_widodo_140819-696x434
President Joko Widodo i Indonesia har signert forbudet mot regnskoghogst. Foto: Wikimedia Commons / Flickr.

Indonesia innfører et permanent forbud mot hogst i uberørt regnskog og på karbonrik torvmyr. Forbudet omfatter 660.000 kvadratkilometer.

Forbudet ble nylig signert av president Joko Widodo (bildet) og annonsert av miljø- og skogminister Siti Nurbaya Bakar, melder Klima- miljødepartementet.

Arealet som nå permanent beskyttes mot hogst er mer enn det dobbelte av Norges fastlandsareal.

– Med dette forbudet er Indonesia i ferd med å bli en global leder i kampen mot avskoging av livsviktig tropisk skog. De reduserer avskogingen og tar med dette et svært viktig grep for å få ned avskogingen i Indonesia ytterligere, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Det permanente forbudet kommer etter et midlertidig, toårig hogstforbud som først ble innført i 2011, under den forrige presidenten. Hogstforbudet har blitt fornyet tre ganger.

– Den siste rapporten fra FNs klimapanel viser at verden er helt avhengig av å bevare naturskog og redusere omgjøring av skogarealer betraktelig hvis vi skal klare å begrense den globale oppvarmingen og dermed unngå farlige klimaendringer. Et tiltak som Indonesia nå innfører er derfor svært viktig, også for vårt globale klima, sier Elvestuen.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Indonesia har vært kjent for høy avskoging i en rekke år.

Ifølge KLD var utslipp fra avskoging og skogforringelse i Indonesia 7,4 millioner tonn CO2 lavere i 2016/2017, enn gjennomsnittet for det foregående tiåret. Foreløpige rapporter fra uavhengige skogovervåkningstjenester tyder på at denne positive utviklingen fortsatte også i 2017/2018. Avskogingen i disse årene er den laveste avskogingen i Indonesia siden 2003, skriver departementet.

Norge har jobbet i partnerskap med Indonesia siden 2010 for å redusere avskogingen gjennom Regjeringens klima- og skoginitiativ.

– Norge har støttet Indonesia i alle disse årene og det viser at vår innsats gir resultater, sier Ola Elvestuen.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!