Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Norge annonserer økonomiske bidrag for å sikre FNs våpenhandelsavtale

Norge deltar denne uken på partsmøtet i FNs våpenhandelsavtale (ATT) i Genève. Her annonserte norske myndigheter økonomiske bidrag for å sikre avtalen.

–  FNs våpenhandelsavtale er en viktig mekanisme for å fremme internasjonal fred og sikkerhet. Norge vil fortsette å fremme internasjonale standarder for kontroll med handel med våpen, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

Våpenhandelsavtalen kontrollerer internasjonal handel med konvensjonelle våpen. Konvensjonelle våpen er betegnelsen på alle våpen som faller utenfor kategorien masseødeleggelsesvåpen. Eksempler på slike våpen er stridsvogner, kamphelikoptre, kampfly, krigsskip, ammunisjon og artilleri.

Det var under møtets generaldebatt at Norge annonserte sitt bidrag til avtalens frivillige fond for prosjektstøtte, kalt Voluntary Trust Fund

Fondet skal brukes til støtte til land som har behov for hjelp til å sikre våpenlagre og til å forhindre ulovlig spredning av konvensjonelle våpen, som toll- og grensemyndigheter og styrking av landenes systemer for eksportkontroll.

Norges bidrag til avtalens frivillige fond er et tiltak som bidrar til styrket kontroll med våpenhandel internasjonalt, sier utenriksministeren. 

Under generaldebatten understreket Norge viktigheten av at flere ratifiserer ATT og tilslutter seg universelle normer for en ansvarlig internasjonal våpenhandel. Norge understreket også betydningen ATT for å forebygge menneskelige lidelser og seksuell og kjønnsbasert vold.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT