Gigantisk investorgruppe krever stans i Amazonas-avskoging. — Enormt viktig signal, sier Regnskogfondet

Regnskog og investeringer. Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse
penger_investering_300919
Illustrasjonsfoto: Pixabay

De 230 investorene fra 30 land skal tilsammen være god for en forvaltningsportefølje på hele 16 tusen milliarder dollar, noe som er på størrelse med Brasils årlige brutto BNP.

I en erklæring advarer investorene mot at bedrifter som ødelegger regnskog risikerer så stor omdømmeskade at de kan miste finansiering og markedstilgang, med store økonomiske tap som resultat.

Det er Regnskogsfondet som melder dette i dag.

— Enormt viktig signal

Også flere norske investorer har vært med på å drive fram erklæringen, inkludert Storebrand, KLP, DNB og Sparebank1.

Samlet_Small_1
Vemund Olsen. Foto: Regmnskogfondet

I Regnskogfondet ser man på initiativet som svært viktig.

– Dette er et enormt viktig signal til bedrifter som medvirker til regnskogsødeleggelse. De må slutte å rasere regnskog, ellers vil de miste tilgang på investeringskapitalen de trenger til sin virksomhet, sier Vemund Olsen i Regnskogfondets nullavskogingsprogram.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Tror dette bare er starten

Han mener erklæringen bare er starten på hvordan avskogingsrisiko i framtida kommer til å bli en større og større risiko og ulempe for virksomheter, fordi det vil skremme vekk både kunder og investorer.

– Tiden er overmoden for at bedrifter må få slutt på avskoging hos egne leverandører. Selskapene må kreve av Brasils regjering at den gjør det som skal til for å stanse avskoging, beskytte urfolks menneskerettigheter og håndheve landets miljølover, sier Olsen.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!