Gigantisk investorgruppe krever stans i Amazonas-avskoging. — Enormt viktig signal, sier Regnskogfondet

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse
penger_investering_300919
Illustrasjonsfoto: Pixabay

De 230 investorene fra 30 land skal tilsammen være god for en forvaltningsportefølje på hele 16 tusen milliarder dollar, noe som er på størrelse med Brasils årlige brutto BNP.

I en erklæring advarer investorene mot at bedrifter som ødelegger regnskog risikerer så stor omdømmeskade at de kan miste finansiering og markedstilgang, med store økonomiske tap som resultat.

Det er Regnskogsfondet som melder dette i dag.

— Enormt viktig signal

Også flere norske investorer har vært med på å drive fram erklæringen, inkludert Storebrand, KLP, DNB og Sparebank1.

Samlet_Small_1
Vemund Olsen. Foto: Regmnskogfondet

I Regnskogfondet ser man på initiativet som svært viktig.

– Dette er et enormt viktig signal til bedrifter som medvirker til regnskogsødeleggelse. De må slutte å rasere regnskog, ellers vil de miste tilgang på investeringskapitalen de trenger til sin virksomhet, sier Vemund Olsen i Regnskogfondets nullavskogingsprogram.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Tror dette bare er starten

Han mener erklæringen bare er starten på hvordan avskogingsrisiko i framtida kommer til å bli en større og større risiko og ulempe for virksomheter, fordi det vil skremme vekk både kunder og investorer.

– Tiden er overmoden for at bedrifter må få slutt på avskoging hos egne leverandører. Selskapene må kreve av Brasils regjering at den gjør det som skal til for å stanse avskoging, beskytte urfolks menneskerettigheter og håndheve landets miljølover, sier Olsen.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!