Illustrasjonsfoto: Pixabay
penger_investering_300919
Illustrasjonsfoto: Pixabay

De 230 investorene fra 30 land skal tilsammen være god for en forvaltningsportefølje på hele 16 tusen milliarder dollar, noe som er på størrelse med Brasils årlige brutto BNP.

I en erklæring advarer investorene mot at bedrifter som ødelegger regnskog risikerer så stor omdømmeskade at de kan miste finansiering og markedstilgang, med store økonomiske tap som resultat.

Det er Regnskogsfondet som melder dette i dag.

— Enormt viktig signal

Også flere norske investorer har vært med på å drive fram erklæringen, inkludert Storebrand, KLP, DNB og Sparebank1.

Samlet_Small_1
Vemund Olsen. Foto: Regmnskogfondet

I Regnskogfondet ser man på initiativet som svært viktig.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

– Dette er et enormt viktig signal til bedrifter som medvirker til regnskogsødeleggelse. De må slutte å rasere regnskog, ellers vil de miste tilgang på investeringskapitalen de trenger til sin virksomhet, sier Vemund Olsen i Regnskogfondets nullavskogingsprogram.

Tror dette bare er starten

Han mener erklæringen bare er starten på hvordan avskogingsrisiko i framtida kommer til å bli en større og større risiko og ulempe for virksomheter, fordi det vil skremme vekk både kunder og investorer.

– Tiden er overmoden for at bedrifter må få slutt på avskoging hos egne leverandører. Selskapene må kreve av Brasils regjering at den gjør det som skal til for å stanse avskoging, beskytte urfolks menneskerettigheter og håndheve landets miljølover, sier Olsen.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)