Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Mensen-emoji er lansert på Apple iPhone

45e7ba29-50f0-4299-9d08-6d6d2bc02d02
Mensen-emojien er del av Apples nye iPhone-oppdatering, iOS 13.2.

Med den nye oppdateringen av iOS 13.2 kommer mensen-emojien som Plan International har jobbet for å få igjennom.

Den nye bloddråpe-emojien kommer etter at Plan International satte søkelys på stigmaet rundt menstruasjon og gjennomførte en undersøkelse i Storbritannia i 2017. 55 000 mennesker skrev da under på at de støttet forslaget om en mensen-emoji. Med undersøkelsen kom det fram at nesten halvparten av kvinnene i alderen 18 – 34 år trodde at en mensen-emoji ville gjøre det enklere for dem å snakke om temaet med venninner og partnere.

— Jeg er veldig glad for at mensen-emojien endelig har kommet. Mensen-emojien er et viktig skritt i riktig retning for å bryte tabu rundt det å snakke om mensen, både her hjemme og i mange av de landene hvor Plan International jobber, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

Emojis er en viktig del av hvordan mennesker kommuniserer via digital kommunikasjon og har blitt en del av det skriftlige språket. Derfor er det spesielt viktig at mensen-emojien er på plass.

— Jeg håper at mensen-emojien bidrar til å normalisere det å snakke om og det å ha mensen, sier Partapuoli.

Jenter verden over hemmes av mensen

I mangel på rent vann, sanitærprodukter og kunnskap om mensen, er det estimert at jenter verden over går glipp av 10-20 prosent av antall skoledager på grunn av mensen.

— Det er også mye stigma knyttet til det å ha mensen. I enkelte kulturer blir jenter stuet bort i såkalte “mensenhytter” når de har mensen. Dette hindrer jentene i å ta del i samfunnet og i å bli likestilte, forteller Partapuoli.

I Afrika for eksempel er det estimert at så mange som én av ti jenter går glipp av skolen på grunn av mensen hvert år, viser tall fra UNICEF.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT