Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Bård Vegar Solhjell blir ny Norad-direktør

1200x628_FB-newsfeedimage_BV
Bård Vegar Solhjell blir ny sjef for norsk bistandsforvaltning, Norad. Foto: WWF

Bård Vegar Solhjell skal lede norsk bistand de neste fire årene. Solhjell tar over etter Jon Lomøy, som har hatt åremålsstillingen de siste fire årene.

— Norad er eit av dei viktigaste kunnskapsmiljøa for internasjonale spørsmål i Noreg, og forvaltar det meste av norsk bistand. Utviklingsministeren har gjort samanhengen mellom klima og fattigdom til ei hovudsak, til dømes i sin særs gode redegjørelse til Stortinget frå i vår, skriver han på sin Facebook-side.

Solhjell kommer fra jobben som generalsekretær i WWF, Verdens naturfond, en jobb han har hatt siden mars 2018, da han tok over etter Nina Jensen.

— Eg har hatt ei spennande og lærerik tid i WWF. For kort, ikkje slik eg såg det for meg, men viktig og engasjerande. Eg fekk også her jobbe med dei viktigaste spørsmåla i verda. Eg tek meg erfaringar og lidenskapen for miljøet inn i bistanden. Klima, energi og natur er avgjerande for eit lands utvikling, og eg vil gjerne bidra til å styrke denne samanheng slik.

I tillegg til å lede WWF, har Solhjell ledet to departementer, som miljøvernminister og kunnskapsminister, han har vært nestleder i SV, stortingsrepresentant og statssekretær på Statsministerens kontor.

Norad er et direktorat under Utenriksdepartementet, med ansvar for å forvalte store deler av Norges bistand til utviklingslandene. I 2020 vil direktoratet få ansvar for drøye 17 milliarder kroner.

— Bård Vegar Solhjell har bred ledererfaring, og jeg er svært glad for å få han med på laget når vi nå skal gjennomføre den lenge planlagte reformen av bistandsforvaltningen, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Fra 2020 vil Norad få delegert ansvar for større deler av bistandsforvaltningen mens Utenriksdepartementet vil få et mer rendyrket ansvar for politikkutvikling, overordnet innretning av bistanden og representasjon på viktige internasjonale arenaer.

— Dette krever store endringer i organisasjonen og i samarbeidet med departementet. Jeg er glad for å ha fått Solhjell som makker i dette arbeidet, sier Ulstein.

Solhjell er statsviter, er gift og har tre barn. Han er tidligere Miljøvernminister og Kunnskapsminister. Se CV her (PDF).

LES OGSÅ

1 kommentar

Kommentarer er stengt.

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT