Bård Vegar Solhjell blir ny Norad-direktør

Bård Vegar Solhjell blir ny sjef for norsk bistandsforvaltning, Norad. Foto: WWF
Annonse
1200x628_FB-newsfeedimage_BV
Bård Vegar Solhjell blir ny sjef for norsk bistandsforvaltning, Norad. Foto: WWF

Bård Vegar Solhjell skal lede norsk bistand de neste fire årene. Solhjell tar over etter Jon Lomøy, som har hatt åremålsstillingen de siste fire årene.

— Norad er eit av dei viktigaste kunnskapsmiljøa for internasjonale spørsmål i Noreg, og forvaltar det meste av norsk bistand. Utviklingsministeren har gjort samanhengen mellom klima og fattigdom til ei hovudsak, til dømes i sin særs gode redegjørelse til Stortinget frå i vår, skriver han på sin Facebook-side.

Solhjell kommer fra jobben som generalsekretær i WWF, Verdens naturfond, en jobb han har hatt siden mars 2018, da han tok over etter Nina Jensen.

— Eg har hatt ei spennande og lærerik tid i WWF. For kort, ikkje slik eg såg det for meg, men viktig og engasjerande. Eg fekk også her jobbe med dei viktigaste spørsmåla i verda. Eg tek meg erfaringar og lidenskapen for miljøet inn i bistanden. Klima, energi og natur er avgjerande for eit lands utvikling, og eg vil gjerne bidra til å styrke denne samanheng slik.

I tillegg til å lede WWF, har Solhjell ledet to departementer, som miljøvernminister og kunnskapsminister, han har vært nestleder i SV, stortingsrepresentant og statssekretær på Statsministerens kontor.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Norad er et direktorat under Utenriksdepartementet, med ansvar for å forvalte store deler av Norges bistand til utviklingslandene. I 2020 vil direktoratet få ansvar for drøye 17 milliarder kroner.

— Bård Vegar Solhjell har bred ledererfaring, og jeg er svært glad for å få han med på laget når vi nå skal gjennomføre den lenge planlagte reformen av bistandsforvaltningen, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Fra 2020 vil Norad få delegert ansvar for større deler av bistandsforvaltningen mens Utenriksdepartementet vil få et mer rendyrket ansvar for politikkutvikling, overordnet innretning av bistanden og representasjon på viktige internasjonale arenaer.

— Dette krever store endringer i organisasjonen og i samarbeidet med departementet. Jeg er glad for å ha fått Solhjell som makker i dette arbeidet, sier Ulstein.

Solhjell er statsviter, er gift og har tre barn. Han er tidligere Miljøvernminister og Kunnskapsminister. Se CV her (PDF).

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

1 kommentar

Comments are closed.