Hvorfor skal Norge sitte i FNs sikkerhetsråd?

Du Verden og en iPad. Foto: Terje Karlsen.
Annonse
Bilde av Du Verden!
Du Verden!-podkasten legger ned etter fire år. Foto: Transit magasin / Terje Karlsen

PODKAST: Du verden! legger mikrofonen på hylla for godt, og feiret med utenrikspolitisk gravøl på Kulturhuset i Oslo 21. oktober. (Dette er del 2 av 2 – hør del 1 her.)

Snart skal det avgjøres om Norge får et sete i FNs sikkerhetsråd fra 2021 til 2022. Hva vil vi der? Er det i det norske folks interesse? Hvordan skal vi forholde oss til de store globale konfliktene? Tør vi stemme mot Kinas kjerneinteresser? Og hva kan vi gjøre for verden som Canada og Irland ikke kan gjøre like godt eller bedre?

På Du verden!-gravøl 21. oktober samlet vi et fantastisk panel til debatt om nettopp dette:

Jens Frølich Holte, statssekretær i Utenriksdepartementet
Ole Jacob Sending, forskningsdirektør NUPI
Kai Eide, profilert eks-diplomat og ambassadør
Tove Bjørgaas, utenriksjournalist i NRK, og programleder i podkasten «Krig og fred»

Samtalen ledes av Christian Borch og Stig Arild Pettersen.

Du verden! er podkasten som løfter blikket – med Stig Arild Pettersen, Ingerid Salvesen og Christian Borch. Denne podkasten er tilgjengelig også via Soundcloud og iTunes. Takk til Du verden for tillatelse til å gjengi utgivelsene hos Transit magasin.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Du verden! støttes av Fritt Ord

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og vi har ingen bindingstid. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

1 kommentar

  1. Ja, hva i all verden har vi der å gjøre? Vi tørr ikke slippe fredsprisvinneren inn hoveddøren på Stortingen når han kommer på besøk. Tidligere løstealle vi alle problemer i verden, bare negrene ikke kom hit (neger er det vel ikke lov å si lengre, så der må jeg be om unnskyldning). Apartheid var jo ikke så bra, men negrene kunne reise ut om de ville, det var kanskje likevel bedre i Sør-Afrika enn der de kom fra. I øst Europa den gangen var alle grenser stengt, ingen vestlige aviser, Albania var «Europas Fyrtårn», men etterpåklokskapen er ikke det mest fremtredende.

Legg igjen en kommentar