Hedda smil (1) (1)
Nyvalg styreleder for Nansenskolen, Hedda Bryn Langemyr.

Hedda Bryn Langemyr ble tirsdag 3.desember konstituert til ny styreleder for Nansenskolen på Lillehammer.

— Jeg er rørt, ydmyk og full av ærefrykt etter å ha blitt konstituert som ny styreleder på Nansenskolen! Gleder meg veldig til å bidra til å holde dannelseskulturen i hevd, og bidra til fornying og sterkere posisjonering av Nansenskolen som en relevant og modig dialogarena i en stadig mer kompleks og polarisert verden, skriver Langemyr.

Som nestleder får Langemyr med seg Eivind Falk, tidligere ordførerkandidat for Høyre på Lillehammer. Hun tar over vervet etter Gudmund Moren, tidligere rektor ved høgskolen på Lillehammer. Styret velges til to år, men styreledelsen sitter ett år av gangen.

Hedda Bryn Langemyr jobber til daglig som leder for Utsyn, forum for utenriks og sikkerhet. Hun var også leder av Norges Fredsråd i mange år.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Nansenskolen, eller Norsk Humanistisk Akademi, er en uavhengig folkehøgskole på Lillehammer, plassert i en bred humanistisk tradisjon. Nansenskolen ble opprettet i 1938 som en motkraft mot totalitære krefters fremmarsj i Europa. Nansenskolen har også vært startpunkt for Nansen Dialog-nettverket på Balkan og Norsk Litteraturfestival.

De fem nyvalgte eksterne styremedlemmene for Nansenskolen er: Hedda Bryn Langemyr (leder) og Eivind Falk (nestleder), Geir Haugsbakk, Lars Anders Kulbrandstad og Brit Svoen.

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!