Det (ny)liberale diktatur. Jair Bolsonaro truer med sanksjoner mot protester

I 2015 ble daværende president Dilma Rousseff møtt med enorme masseprotester. Hennes oppslutning falt på kort tid fra 60 til 20 prosent. Nåværende president Jair Bolsonaro vil ikke se liknenden tilstander. Foto: Renato Gizzi / Flickr / CC BY-NC 2.0
Annonse
På den ene siden ønsker Brasils president Jair Bolsonaro nye økonomiske liberale reformer. På den andre siden ønsker han utvidede fullmakter for å slå ned eventuelle protester.
Kjære leser - for tilgang til denne artikkelen må du logge inn. Velg blant Abonnement, Årsabonnement eller 24 timers tilgang. Allerede abonnent? log in
Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!