Sveitsisk storbank stanser finansiering av nye kullkraftverk

Stadig flere investorer trekker seg ut av kull. Denne uka Credit Suisse. Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse
kull_121219-696x494
Stadig flere investorer trekker seg ut av kull. Denne uka Credit Suisse. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Credit Suisse ligger på 40. plass på listen over verdens største banker, og hadde en omsetning på nesten 22 milliarder sveitsiske franc i fjor, noe som tilsvarer over 200 milliarder norske kroner.

Nå stanser banken all finansiering som kan relateres til utvikling av nye kullkraftverk. Opplysningen kom under en investorkonferanse onsdag, melder NTB/E24.

Credit Suisse forplikter seg også til å forbedre sin streben etter en mer klimavennlig økonomi med mindre karbonutslipp, heter det.

I oktober 2018 avdekket den tyske organisasjonen Urgewald at 1380 nye kullkraftverk er under bygging eller planlegging i 59 land over hele verden. Tall fra Banktrack for 2017 viser at det det året ble investert 115 milliarder USD i kull eller kontroversiell olje.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!