Sveitsisk storbank stanser finansiering av nye kullkraftverk

Stadig flere investorer trekker seg ut av kull. Denne uka Credit Suisse. Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse
kull_121219-696x494
Stadig flere investorer trekker seg ut av kull. Denne uka Credit Suisse. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Credit Suisse ligger på 40. plass på listen over verdens største banker, og hadde en omsetning på nesten 22 milliarder sveitsiske franc i fjor, noe som tilsvarer over 200 milliarder norske kroner.

Nå stanser banken all finansiering som kan relateres til utvikling av nye kullkraftverk. Opplysningen kom under en investorkonferanse onsdag, melder NTB/E24.

Credit Suisse forplikter seg også til å forbedre sin streben etter en mer klimavennlig økonomi med mindre karbonutslipp, heter det.

I oktober 2018 avdekket den tyske organisasjonen Urgewald at 1380 nye kullkraftverk er under bygging eller planlegging i 59 land over hele verden. Tall fra Banktrack for 2017 viser at det det året ble investert 115 milliarder USD i kull eller kontroversiell olje.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar